Seyhan  Belediyesi, Başkan Akif Kemal Akay'ın göreve gelmesinin ardından kurdurduğu "Boya Atölyesi"nde kendi imkânlarıyla ürettiği boyayı belediye ihtiyaçları ve kamu yararına kullanmaya devam ediyor. 

"Üreten Seyhan" Sloganıyla üretime yönelen Seyhan Belediyesi, kurduğu boya atölyesinde kendi imkânlarıyla ürettiği boyayı, belediye ihtiyaçlarının yanı sıra kamusal alanlar için kullanmaya devam ediyor.

Seyhan Belediyesi "Boya Atölyesi"nde üretilen boyalar belediyenin hizmet alanında ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılarak ciddi tasarruf sağlanıyor. Belediye ayrıca, Kamu ile işbirliği yaparak ürettiği boyayı kamu ile de paylaşıyor.

SEYHAN BELEDİYESİ, OKUL YÖNETİCİLERİNE BAKIM İÇİN 13 TON BOYA TESLİM ETTİ

Seyhan Belediyesi, "uzaktan" veya "yüz yüze" eğitimin başlaması için Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalara başlamasıyla ilçe genelinde bakım ve onarım için talep eden okullara boya desteği verdi. Başkan Akif Kemal Akay'ın talimatıyla yapılan çalışmalarda devlet okulları için kamusal renkler özelinde üretim yapılarak boyalar, ilgililere teslim edildi. Yaklaşık 13 ton boya,  650 kova içinde talep edilen renk ve kilogramda okul yöneticilerine verildi. Seyhan Belediyesinin boya katkısıyla ihtiyaç duyulan okullar renklendirildi. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Milli Eğitim Bakanlığı ve velilerin onayı olması durumunda Seyhanlı çocuklar, renklendirilmiş sınıflarda eğitim görebilecek.

AKAY "ÜRETİYORUZ, SEYHANLI'NIN KULLANIMINA SUNUYORUZ"

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise Seyhanlı'nın üretimden gelen gücünü değerlendirerek elde edilen ürünü yine Seyhanlı'nın kullanımına sunduklarını söyledi. Daha önce de Seyhan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile "Senin Rengin" projesinde yer aldıklarını ve büyük mutluluk duyduklarını anımsatan Başkan Akay şöyle konuştu;

"OKUL YÖNETİCİLERİ, TALEP ETTİ, BİZ DESTEKLEDİK"

"Belediye olarak Seyhan Kaymakamlığı ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen "Senin Rengin" projesine, yine kendi üretimimiz olan iç ve dış cephe 13 ton boya ile katkı sunmuştuk. Ayrıca sorumluluk alanımız içinde bulunan Milli Eğitime bağlı okul ve kreş, ibadethaneler,  kamu binaları ve evi yanmış-yıkılmış ihtiyaç sahibi vatandaşın evi gibi 150'ye yakın binanın onarımını ve boyasını yaptık. Okulların açılabileceği yönünde çalışmalar olunca bakım yapılması gereken okullara, yöneticilerin talebi doğrultusunda desteğimiz oldu. Bundan da çok büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da imkânlarımız ölçüsünde okullarımıza katkı vermeyi sürdüreceğiz"

EHA