Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene BUÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gökhan Dinçer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, Nilüfer Belediyesi Spor Kulüp Müdürü Kenan Daşdan, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hülya Akkül, Nilüfer Belediyesi Bölge Sorumlusu Murat Cesur, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.
NİTELİKLİ EĞİTİM İLE MEZUN OLUYORSUNUZ
Törende konuşan BUÜ Rektör Prof. Dr. Zekeriyya Arı öğrencilere seslenerek; “Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden ve kendi alanında da en iyi olan fakültelerden birinden mezun oluyorsunuz. Burada mesleki ve etik anlamda tam donanımlı şekilde eğitim aldınız. Gelecekte hangi alanda görev yaparsanız yapın, buradaki eğitimin kalitesini çok daha iyi anlayacaksınız.
Üniversitemizi yaptığınız işlerde en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Bizler de sizlerin başarılarını duydukça gururlanmaya devam edeceğiz. Bu pırıl pırıl gençlere emek veren hocalarımızı ve onları yıllarca yetiştiren ailelerini gönülden tebrik ediyor, değerli mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında mutluluklar diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi 
FAKÜLTEMİZİ BİR AİLE OLARAK GÖRÜYORUZ
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramiz Arabacı ise, “Fakültemizde verdiğimiz 4 yıllık eğitimde öğrencilerimizin sadece mesleki gelişimlerini değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerini de en üst düzeyde sağlamaya gayret ediyoruz. Fakültemizi sadece bir eğitim yuvası olarak değil, bir aile olarak görmenizi hep istedik ve bu konuda gayret ettik.
Bundan sonra BUÜ mezunu birer öğretmen, antrenör ve spor adamı olarak her zaman başarılı bir şekilde ülkemize ve insanlığa hizmet edeceğinize inanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar’. Mezunlarımızla bağımızın burada kopmadığını, kapımızın her zaman bütün öğrencilere açık olduğunun bilinmesini isterim. Bundan sonraki yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarı dilerim. Geleceğimiz sizlere emanettir” şeklinde konuştu. 
Tören; Fakülte birincisinin konuşması, dereceye giren öğrencilere plaket verilmesi, halk oyunları gösterisi ve mezunların kep atmasıyla sona erdi. 
EHA - Yılmaz Efe