Alüminyum ekstrüzyon ve mekanik işleme sektörünün önde gelen firmalarından biri olarak Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan ERA Alüminyum, güneş enerjisi sektörünün dünyadaki en büyük 3’üncü fuarı SolarEX İstanbul 16. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda yenilikçi ürünlerini sergiledi.
Türkiye’nin tek uluslararası güneş enerjisi, teknolojileri ve depolama fuarı olan SolarEX İstanbul Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde 4-6 Nisan tarihlerinde düzenlenirken, Era Alüminyum, sektörün önde gelen firmalarını 16’ncı kez buluşturan fuarda sergilediği ürünlerle ilgi odağı olmayı bir kez daha başardı. 
ERA Alüminyum’un başta Almanya, İtalya, Balkan ülkeleri ve ABD olmak üzere 20’ye yakın ülkeye GES taşıyıcı ve montaj ekipmanları ihraç ettiğini söyleyen ERA Alüminyum Proje ve Satış Müdürü Mert Şahin, “Şubat ayında İspanya’da katıldığımız Genera Enerji Fuarı’ndan sonra yenilikçi ürünlerimizi 16. SolarEX İstanbul Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda da sergileme imkanını bulduk” dedi. 
ERA Alüminyum’un, 10 bin metrekarelik tesisinde alüminyum ekstrüzyon hattı ve son teknoloji makine parkuru ile birçok sektöre yönelik üretim yapabildiğini ifade eden Proje ve Satış Müdürü Mert Şahin, “Alüminyum ekstrüzyon ve mekanik işlemedeki tecrübemizi güneş enerjisi sistemlerine de iyi bir şekilde aktardık. 16. SolarEX İstanbul Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nda yoğun bir ilgiyle karşılaştık ve güzel geri dönüşler aldık. Alüminyumu farklı sektörlerle buluşturup, ihracat ile büyümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa