Buna göre, bir yıl boyunca her ay 25 metreküp doğal gaz ücretsiz verilecek, bir aylık faturalardan ise ücret alınmayacak. Her ay 25 metreküplük doğal gazın ücretsiz verilmesiyle faturalarda 150 TL, yılda ise toplam 1800 TL'lik bir indirim söz konusu olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre, 1 ay boyunca Türkiye'nin tamamındaki konutların doğal gaz tüketiminden de ücret alınmayacak. Bu uygulama, 1 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında geçerli olacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu doğal gaz müjdesinin detayları netleşti. Buna göre, 20 Nisan'da başlayan 1 aylık faturasız gaz dönemiyle birlikte, 20 Nisan'dan sonra kesilen fatura tutarı sıfır olacak. Ancak 20 Nisan'dan önce kesilen faturalar için ücretsiz dönem, fatura kesim tarihinden itibaren bir sonraki ay başlayacak.

Karadeniz gazı kullanımında ise müjde tam bir yıl boyunca geçerli olacak. Mutfak ve sıcak su kullanımında her ay 25 metreküp doğal gaz ücretsiz verilecek. Bu uygulama kapsamında doğal gaz faturaları her ay yaklaşık 150 TL daha az gelecek.

Ayrıca, kullanılmayan gaz miktarının bir sonraki aya devretmeyeceği belirtildi. Yani, bir ay içerisinde 20 metreküp doğal gaz kullanıldıysa ve 5 metreküp gaz kaldıysa, bu kullanılmayan gaz miktarı bir sonraki aya devredilmeyecek. Gelecek ay da kullanım hakkı yine 25 metreküp olarak verilecek.

Merkezi sistemlerde ise ilk ay fatura düzenlenmeyecek ve sonraki aylarda ücretsiz doğal gaz uygulamasına göre site yönetimi faturayı düzenleyecek.

EHA - Resul Özdil