Programda gençlerin çeşitli konulardaki sorularına cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kızılay'ın depremde çadır satmasından; HÜDA-PAR, yargı bağımsızlığı, mülteciler, seçim sürecindeki sert söylemler ve soğan fiyatlarına kadar pek çok kritik konuda sorulan sorulara yanıt verdiği öğrenildi.

Program öncesi gençlerin soruları sosyal medyada gündem oldu.

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere son 3 gün kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, gençlerin kendisine sorduğu soruları yanıtladığı bir programda cevaplarını verdiği görüntüler içeriyordu. Programda yer alan sorular arasında Kızılay'ın depremde çadır satması, yargı bağımsızlığı, HÜDA-PAR ile iş birliği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, kira fiyatları, seçim sonrası atmosfer, Selahattin Demirtaş'ın hapiste olması ve basın özgürlüğü gibi konular yer aldı.

Bir genç, depremde babasını kaybettiğini ve deprem sonrası Kızılay'ın çadır satması gibi konuların gündeme geldiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki görüşlerini sordu. Bir diğer genç ise hukukun siyasallaştığı yargı bağımsızlığına gölge düştüğü yönündeki eleştirileri dile getirdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konudaki düşüncelerini sordu.

Programda yer alan bir diğer soru ise HÜDA-PAR ile AK Parti arasındaki iş birliği hakkındaydı. Genç, HÜDA-PAR'ın geçmişinde terör örgütü ile anıldığını hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu iş birliği hakkındaki düşüncelerini sordu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni savunması ve muhalefetin "tek adam rejimi" eleştirilerine cevap vermesi de programda yer aldı.

Programda ayrıca, kira fiyatları, seçim sonrası atmosfer, Selahattin Demirtaş'ın hapiste olması, basın özgürlüğü ve patates-soğan fiyatları gibi konulara da değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin bu sorularına cevap verirken, konulara ilişkin görüşlerini açıkladı. Program, televizyon kanalları ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı.

EHA  - Resul Özdil