Etli Nohut Yemeği

Malzemeler:

500 gram kuşbaşı doğranmış et
4 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:

İlk önce etleri ısınmış bir tencereye alın ve rengi dönene kadar kavurun.
Daha sonra soğanları yemeklik doğrayarak tencereye ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Salçayı, tuzunu, karabiberini, kırmızı toz biberini ve kekiği ilave edip 2 dakika daha kavurun.
Haşlanmış nohutu da tencereye ekleyerek birkaç kez karıştırın.
Üzerine yaklaşık 3 su bardağı kadar su ekleyin ve yemeğinizi pişirin. Ben kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirdim. Pişirme süresi tencerenize göre değişebilir.
Yemeği servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!

EHA