Türkiye’deki tüm sinemaseverlerle çevrim içinde buluşmaya gün sayan 23. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, sektörün güncel ve dikkate değer konularının profesyoneller eşliğinde masaya yatırılacağı panellerini de çevrim içi ortamda katılımcılarıyla buluşturacak. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 17-23 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali, film gösterimlerinin yanı sıra sektör konularının konuşulacağı panellere de ev sahipliği yapacak. Film ve dizi sektörüne dair en güncel sorunların ele alınacağı paneller ve sektör buluşması, Türkiye ve festivalin odak ülkesi İngiltere’den sektör profesyonellerini çevrim içi ortamda bir araya getirecek.

 Sektörün Dikkate Değer Konuları Profesyonellerin Merceği Altında!

Festival bünyesinde gerçekleştirilecek panellerde sektöre dair önemli konular ele alınacak. 17 Aralık Perşembe günü 14.00-14.50 saatleri arasında TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Televizyon ve Sinema Yapımcıları Derneği Genel Sekreteri, Yapımcı ve Avukat Burhan Gün moderatörlüğünde; COVID-19 Salgını Sürecinde Film ve Dizi Üretimipaneli gerçekleştirilecek. Bu panel özelinde konuşmacılar COVID-19 salgınının sinema ve televizyon sektörleri üzerindeki etkisini değerlendirme fırsatı bulacak. Panel süresince “Yapımlar nasıl devam ettirildi?” ve “Hangi kurallar ve yönetmelikler uygulandı?” gibi soruların yanıtlarını da bulmaya çalışacak konuşmacılar soru cevap kısmında da YouTube ve Zoom Chat üzerinden gelen soruları yanıtlayacak.

 Sektör Buluşması’nda Türk ve İngiliz Sektör Temsilcileri Buluşacak

17 Aralık Perşembe günü gerçekleşecek bir başka etkinlik ise Sektör Buluşması olacak. TÜRSAK Vakfı Başkanı Elif Dağdeviren moderatörlüğünde gerçekleşecek. Sadece İngiltere’den ve Türkiye’den sinema ve televizyon yapımcılarına, dağıtımcılarına ve yönetmenlerine açık olacak bu toplantıda, katılımcılar iş birliği ve ortak yapım imkânlarını konuşacak. 

 Film ve Dizi Üretimi Enine Boyuna Tartışılacak

Festival bünyesinde 18 Aralık Cuma günü 15.00-15.50 saatleri arasında gerçekleştirilecek ilk panel Yeni Nesil Televizyon Dizileri olacak. Bu başlık altında TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Intermedya Kurucusu ve CEO’su Can Okan’ın da aralarında yer aldığı panelistler yeni nesil televizyon dizilerinden bahsedecekler. İngiltere ve Türkiye’deki televizyon yapımlarının güncel durumunun ele alınacağı panel süresince “Yeni trendler neler?”, “Dijital platformlar hikâye anlatımını nasıl değiştirdi?”, “Yeni teknolojiler yaratıcı insanlar için gerçekten yeni şeyler deneme fırsatı yaratıyor mu?” ve “Etkileşimli teknolojiler hikâye anlatım tarzını değiştiriyor mu?” sorularına yanıt aranacak. Panelin sonundaki soru cevap kısmında da konuşmacılar YouTube ve Zoom Chat üzerinden gelen soruları yanıtlayacak.

 18 Aralık Cuma gününün bir diğer paneli ise 16.00-16.50 saatleri arasında Black C Media Türkiye Ülke Müdürü Cengiz Coşkun moderatörlüğünde gerçekleşecek Parasallaştırma ve Ürün Yerleştirme olacak. Film ve televizyon dizisi yapımında fonlar, sponsorluklar ve diğer parasal kaynaklar, ürün yerleştirme gibi konuların masaya yatırılacağı panelde parasallaştırma ve ürün yerleştirmeyle ilgili kanun ve yönetmelikler de tartışılarak konuyla ilgili öneriler sunulacak. TÜRSAK Vakfı Başkanı Elif Dağdeviren’in de katılımcısı olduğu panelin sonundaki soru cevap kısmında da konuşmacılar YouTube ve Zoom Chat üzerinden gelen soruları yanıtlayacak.

 Pandemi koşullarından dolayı tüm etkinlikler Zoom ve TÜRSAK Vakfı YouTube kanalı üzerinden gerçekleştirilecek olup etkinliklere ait bilgi için TÜRSAK Vakfı’nın sosyal medya hesapları takip edilebilir.

E Haber Ajansı (EHA)