Bursa’nın Yenişehir ilçesine bağlı Marmaracık köyünün taşınmasının ardından 2 bin yıllık geçmişi olan yerleşim yeri eski Marmaracık’ın tek su kaynağı olan köy çeşmesinin BUSKİ tarafından kesilmiş sonrasında da yaşanan adli mahkeme süreci sonrasında kazanan taraf Yukarı Marmaracıklılar olmuştu.
BUSKİ ile mahkemelik olan köylüler davayı kazanmış, 650 yıllık köy çeşmesinin kullanım hakkını Yukarı Marmaracıklılara vermişti. Bursa kamuoyuna duyurduğumuz gelişme ile MHP’li Yenişehir Belediyesi ve siyasi partilerin sahip çıktığı yolu, suyu, elektriği olmayan Marmaracıklılar bu gelişmeden sonra umutlanmış sonrasında da mahkemeyi kaybetmelerine rağmen BUSKİ suyu kesmek için 3 büyük girişimde bulunmuş, suyun kesilmesi yine adaletle önlenebilmişti.
Bu gelişmeler köylülerin altyapı ve su yerleşim birimine gelmemesine rağmen söz konusu alana elektrik geldi. Aydınlatma direkleri yapılan ve kadastro yollarında elektrik direkleri dikilen yerleşim birimin ışıkları artık ışıl ışıl. Henüz ev abonesi ve aydınlatmaları yapılmayan Yukarı Marmaracıklılar yol-altyapı ve su aboneliklerininde bir an önce yapılarak sorunlarının sonlanmasını bekliyor.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa