Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “Geçmişten Günümüze Zorkun Çocuk Şenliği” isimli Anı Yazma Yarışması için başvurular başladı.

1985 yılında başlayan ve bu yıl 27’ncisi düzenlenecek olan Zorkun Çocuk Şenliği için geçmiş yıllardan buyana insanların hafızlarında biriken anılar derlenip bir kitap haline getirilecek.

Zorkun Yaylası 27. Çocuk Şenliği’ni korana virüs (Kovid-19) salgını nedeni ile uzaktan, mesafeli ve on-line yarışmalarla yapmayı planladıklarını ifade eden Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara; “Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan ve hızla yayılan Kovid-19 salgını maalesef ülkemizde de etkisini göstermiş ve tedbirler kapsamında toplu etkinliklere kısıtlamalar getirilmiştir. Bu nedenle Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği’mizin 27’ncisini bu tip uzaktan veya mesafeli yarışmalarla yayla sezonu süresince çeşitli aktivitelerle yapmayı planlıyoruz. Anı yarışması ile şenliğimizin 27’ncisini başlatıyoruz. İleriki günlerde farklı yarışmaların duyurularını da yapacağız.” dedi.

MUTLAKA HERKESİN BİR ANISI VARDIR

1985 yılından buyana her yıl binlerce kişiyi ağırlayan Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği’nde geçmişten, günümüze binlerce kişi şenliğe katılmış, yarışmış ve hafızalardan silinmeyecek birer anısı olmuştur. Çocuk şenlikleri ile ilgili biriken anıları toplamak ve kayıtlara geçmek için bu anı yarışmasının düzenlendiği kaydedildi.

7’den 77’ye Zorkun Çocuk Şenliği’nde anısı olan herkes bu yarışmaya katılabilecek, değerlendirme ise 15 yaş ve altı ile 15 yaş üstü olmak üzere iki kategoride yapılacak. Yarışmada her iki kategoride de dereceye girenler Osmaniye Belediyesi tarafından ödüllendirilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 14 AĞUSTOS 2020

“Geçmişten Günümüze Zorkun Çocuk Şenliği” isimli Anı Yazma Yarışmasına katılmak isteyenlerin anılarını son başvuru tarihi olan 14 Ağustos 2020 tarihine kadar senlikanilari@osmaniye-bld.gov.tr adresine mail olarak gönderecek veya Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne elden teslim edecekler.

Katılımcılar yarışma şartnamesini incelemek ve başvuru formuna ulaşmak için www.osmaniye-bld.gov.tr adresini ziyaret edebilirler.

EHA