Devir teslim töreninde belediyenin borç ve bütçelerini de kamuoyu ile paylaşan İsmail Hakkı Edebali, “Kurumların rekabetinin en önemli göstergesi ekonomik verilerdir. 2014 yılında göreve geldiğimizde bütçe 190 milyon liraydı. Şu anda 352 milyon liraya ulaştı. İl banktan kamulaştırma, kentsel dönüşüm ve alt yapıya kadar geniş alanı kapsayan 223 milyon lira borcu var. Nakit finansman için 57 milyon lira ve Serbest piyasaya ise 73 milyon olmak üzere toplam 352 milyon lira borcumuz var. 380 milyon liralıkta gayrimenkul varlığımız var” diye açıkladı.” haber küpürünü basına servis eden Gelecek Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ercan Sönmez, “Hakkın Adaletin iktidar elinde çerez olduğu bir dönemden geçiyoruz!” dedi.
Başkan Sönmez; “Geçmiş dönem Belediye Başkanı sayın İsmail Hakkı Edebali, hiçbir şüpheye yer verilmeyecek bir biçimde borç miktarı ve gayrimenkullerin piyasa değerini net bir şekilde veriyor. Şimdiki Belediye Başkanı sayın Oktay Yılmaz’da yakın bir zamanda belediye meclisinde dedi ki; “Şuan borcumuzu disiplin altına aldık, 660 milyon düzeyinde gayrimenkullerimizin yaklaşık yüzde 90’nını sattık” mihvalinde bir açıklamada bulundu ve bunu da basın aracılığı ile okuduk. Şimdi ben buradan birkaç soru sormak isterim kendisine;
1-Bor miktarını 300 milyon lira artıracak yatırımınız Yıldırım’da nelerdir?
2-En büyük icraatınız olan UYUMAYAN KÜTÜPHANE için sponsorlarınız olduğu halde, belediye olarak restorasyonla ilgili olarak ödeme yaptınız mı?
3- İlçe içinde birkaç parkı revize ettiniz, bunlarla ilgili ne kadar bir ödemede bulundunuz?
4- İlçe içinden geçen çay, dere, ırmaklar var. Bunların revizyonları BUSKİ-DSİ tarafından yapılmaktadır. Bu tadilat işlemlerinde belediye üzerine düşen bir pay var mı, varsa bu miktar ne kadardır?
5- İlçe içinde yapılan birçok yatırımı Bakanlıklar yaptı, bununla ilgili belediyenin üzerine düşen belli bir pay var mıydı?
6- Gayrimenkullerin satıldığını belirttiniz. Satılan gayrimenkulleri hangi yıllarda kaça sattınız? Satılan ve belediyeye akçe olarak giren rakamlardan gelen miktarla herhangibi bir yatırım yapıldı mı? Yapıldı ise hangi yatırımı ilçeye kazandırdınız?
7-DSİ-Yüksek İhtisas Kavşağı hattında bir Gençlik ve Kültür Merkezi yapmak için kendinize hedef belirtmiştiniz. Bu hedefin şuan neresindesiniz?
8-Değirmenönü-Karapınar mahallelerimizde bir kamulaştırma çalışması yürütüyor. Biz burada vatandaşlarımızın Büyükşehir eliyle kamulaştırma bedelleri üzerinden mağdur olduklarını düşünüyoruz. Bu mahallelerde ne yapmayı düşünüyorsunuz?
9-Yıldırım’ın 69 mahallesi için yeni bir imar düzenlemesi için bir planlamanız var mı?
10-Samanlı’da yapımına başlanan LOJİSTİK MERKEZİ noktasında belediyenin tam anlamıyla gelir hanesine kaydedeceği gelir miktarı nedir?
Siyasi bir partinin ilçe başkanı olarak değil, vatandaş olarak bu soruları cevaplanması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Oktay Yılmaz bu hassasiyeti göstereceğine inanıyorum” dedi.
EHA - Yılmaz Efe