Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve GSB Gemlik Gençlik Merkezi tarafından “Gemlik Gençler Arası Ses Yarışması” Cemil Meriç Kültür Merkezinde düzenlendi.
İlçemizde öğrenim gören 16-25 yaş arası gençlerin katıldığı yarışmada gençler göstermiş oldukları sahne performanslarıyla hem güzel rekabet ortamını, hem de izleyicilere müzik ziyafeti sundular.
Tatlı rekabet içinde geçen yarışmada Özgün Müzik, Geleneksel Türk Müziği ve Popüler Türk Müziği Kategorilerinde yarışan gençlerimizi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren belirlendi.
Özgün Müzik Kategorisi:
1.Karışık Kaset1
2. Düşünür Grup
Geleneksel Türk Müziği Kategorisi:
1.Reyhan AĞDEMİR
2.Ahmet ÇADIRCI
Popüler Türk Müziği Kategorisi:
1.Naz Eylül CAN
2.Ahmet Furkan YUVARLAK
Yarışmaya katılan ve dereceye giren gençleri tebrik eden Gemlik Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Berkan ATASOY, gençlerin yarışmaya çok iyi hazırlandığının sahne performanslarında kendini açıkça gösterdiğini belirterek; düzenleyecek olduğumuz Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının tamamlanmasının akabinde velilerinin ve Gemlik halkının katılımına açık olarak düzenleyeceğimiz 'Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Kültür – Sanat Yarışmaları Gala Programı’nda izleyicilere şiir ve müzik resitali yaşatacaklarından dolayı hiç bir tereddütünün olmadığını, Bakanlığımızca Türkiye geneli yapılacak olan yarışmalarda 2024 Yılında da Gemlik’ten birinci çıkartabileceğimizin altını çizerek gençlerin yetenek ve başarılarına olan güvenimiz tamdır diye konuştu.
Yarışma sonunda O ses Türkiye yarı finalisti Enes EKDİ tarafında verilen konser ile yarışma tamamlandı. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa