Gümüşhane’de okul sporları kapsamında düzenlenen Muaythai Türkiye Şampiyonasında Gemlik Hisar Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Umut Öztürk Türkiye 3. sü olarak büyük bir başarıya imza attı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Okul Sporları Federasyonu ve Muaythai Federasyonu tarafından düzenlenen ve Aydın Doğan Spor Kompleksi’nde başlayan okullar arası Muaythai Türkiye Şampiyonası yaklaşık 64 ilden binin üzerinde sporcunun katılımıyla tamamlandı. Büyük ilgi gören ve 45 tecrübeli hakemin yönetiminde gerçekleştirilen şampiyona kıyasıya mücadelelere sahne oldu.5 gün boyunca devam eden mücadelelerde Gemlik Hisar Anadolu Lisesi 11 A sınıfı öğrencisi Umut Öztürk Türkiye 3. sü olarak İlçemize döndü.
Okul Müdürü Cafer Karaman “64 ilden binin üzerinde sporcunun katıldığı müsabakalarda öğrencimiz Umut Öztürk Türkiye 3.sü oldu. Kendisini tebrik ederek başarıların devamını dilerim. Bu sene başarılı judocu öğrencimiz Eda Naz Topalsalihoğlu’ dan sonra bir öğrencimiz daha Türkiye derecesi alması hepimizi çok sevindirdi’ diye konuştu.
Gemlik Hisar Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Umut Öztürk Türkiye derecesi ile Gemlik’e dönmekten dolayı çok mutlu gururlu olduğunu ifade ederek ‘Ben yaklaşık 1,5 yıldır bu sporu yapıyorum. Orginazsyon çok güzel öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora yönlendirme açısından çok başarılıydı.
Beni yetiştiren hocam Murat Günhan’a gittiğim kulüp olan Dinamik Fight Cluba beni destekleyen tüm arkadaşlarıma, aileme Gümüşhane de arkamda çıkıp yanımda olan Bilal Yeni hocama ve bana her zaman destek veren spor ve sporcunun yanında olan okuluma çok teşekkür ederim. İlçemizi ve okulumu en iyi şekilde temsil ettiğim için mutluyum’ diye konuştu. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa