Marmarabirliği ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) tarafından gerçekleştirilen,“TÜBİB ELÜS Piyasasında Zeytin İşlemlerinde Derin ve Likit Bir Organize Piyasa için Yapılması Gerekenler” programına Zeytin Çalıştayı TÜRİB Genel Müdür Yardımcısı Sn. Dr. Necla Küçükçolak, Marmarabirliği Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarımız Cevat Yazıcı, Erdal Kayalı, Meclis Başkan Yardımcımız Mustafa Gündoğdu, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Reşat Kiyat katılım sağladılar.   
Toplantıda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Cevat Yazıcı söz alarak, “Bu tür verimli toplantıların daha sık yapılması gerektiğini dile getirdi. Hep birlikte hareket edersek bütün paydaşlar bir olursak Lisanlı Depoculuk kurma konusunda başarılı olabileceğime inanıyorum.
Gemlik Ticaret Borsası Lisanslı Depoculuk faaliyetlerinin devam ettiğini, borsa olarak tescilini aldığımız Coğrafi İşaretli Gemlik Zeytini’nin TÜRİB Piyasasında önem kazanacağını bu süreçte etkin olarak kullanmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Akabinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevat Yazıcı, TÜRİB Genel Müdür Yardımcısı Necla Koçükçolak’a bir sonraki toplantının borsamızda yapılması konusunda görüşlerini ileterek sözünü aldı.
EHA - Yılmaz Efe