Yeniden Refah Partisi Gemlik Belediye Başkan Adayı Gencay Yılmaz, Borusan Lojistik firmasında sendikaya üye oldukları gerekçesi ile işten çıkarılan işçilere destek verdi.
Sendikal mücadelenin anayasal bir hak olduğuna vurgu yapan Yılmaz “İşçilerin bu en temel hakkı olan sendikal faaliyetler kesinlikle engellenemez. Aynı gruba ait diğer şirketlerde sendikal yapılanma mevcut. Bu şirkette de olması gayet normal karşılanmalıydı.
Şirket yöneticileri bu hatadan bir an önce geri dönmeli ve anayasal bu hakka saygı göstermelidirler. Mübarek Ramazan ayında bu manevi atmosfere hiç uymayan yakışıksız hamleler gözlemliyoruz. İşçilere reva görülen bu uygulamalar firmanın kurumsal kimliğine de hiç yakışmıyor ve zarar veriyor. Biz Yeniden Refah Partisi olarak ilk andan itibaren işçi kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. 
Hak mücadelesi veren işçilerin ve ailelerinin yanındayız. Bizden bir çadır talebinde bulundular. Söz verdik ve hemen çadırımızı getirip kurarak hizmetlerine sunduk. Bu süreçte sonuna kadar işçilerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa