Endeavor Türkiye ile girişimci şirketler için insan ve kültür konularında danışmanlık hizmetleri veren Talentmelon’un ortaklaşa yürüttükleri girişimci şirketlere özel ücret ve yan haklar araştırmasının üçüncüsü başlıyor.
Araştırmayla girişimcilere pazar dinamiklerini doğru analiz ederek, işe alım süreçlerini ve yeteneği elde tutma konularında trendleri gösterme, ücret ve yan haklarla ilgili kararlarına ışık tutmak amaçlanıyor. Araştırma ayrıca pozisyon ve seviye bazlı maaş bilgilerini, farklı pazar dilimlerine göre analiz edilecek.
Girişim ekosistemini doğru bilgi ile destekleme misyonunun bir parçası olan bu araştırma 2022 yılı içinde hazırlanarak girişimci ve yatırımcıların değerlendirmesine sunulacak. Tüm girişimcilere açık olan araştırmaya katılmak için http://survey.talentmelon.com/ ziyaret ederek, soruları yanıtlamak yeterli olacak.
Girişimciler 2021’de çalışana yatırıma devam kararı almıştı
Raporun 2021 başında yayınlanan sonuçlarına göre pandeminin yarattığı olumsuz etkilere rağmen şirketler bu yıl çalışanlarına yatırım yapmayı sürdürme kararı almıştı. Katılımcıların Yüzde 92’si 2021 için maaş artışı planlarken, yüzde 72’si terfi planlarında bir değişiklik yapmamıştı.
İşten çıkartma son çare olarak görülmüştü
Şirketler 2021 için işten çıkartma ya da maaş düşürme opsiyonunu son çare olarak düşündüler. Çalışmaya katılan 46 şirketten sadece 6 tanesi baz maaşlara belirli bir dönem için kesinti uyguladı, bir tanesi ise belirsiz bir dönem kesinti yaptı. Şirketlerin yüzde 13’ü, işten çıkartma kısıtlamaları öncesinde olan dönemde, işten çıkartma seçeneğini çoğunlukla kritik olmayan pozisyonlarda kullandılar.
Öte yandan salgın, şirketlerin üretkenliğini olumlu etkiledi. Katılımcıların yüzde 85’i üretkenliğin salgın öncesi ile aynı ya da daha yüksek olduğunu düşünürken, yüzde 43’ü, pandemi sonrası dönemde de çalışanlarının en az yüzde 60’ına, uzaktan çalışma seçeneği sunmayı planladı.
Liderlerin uzaktan çalışma becerilerini geliştirmesi hedeflendi
Karşılaşılan en kritik sorunlardan biri ise uzaktan çalışma ortamında başarılı olabilecek liderler yetiştirmekti. Bu nedenle katılımcıların yüzde 57’si 2021 için liderlerin uzaktan çalışma ortamındaki liderlik yeteneklerini geliştirmeyi hedefledi.
Covid19, işverenlerin esnek çalışma algılarını da değiştirmiş görünüyor. Katılımcıların yüzde 39’u esnek çalışmayı sürekli hale getirmeyi planlarken, yüzde 80’den fazlası ofis alanlarını yeniden gözden geçirmeye başlamıştı. Bu dönemde uzaktan çalışma kadar esnek çalışma saatleri de önem kazanmış durumda. Şirketlerin yüzde 39’u artan talep doğrultusunda, iş ve çalışma hayatı dengesi için esnek çalışma prensiplerini kalıcı olarak uygulamayı plana almıştı.
Teknolojide kadın çalışan oranı düşük
Cinsiyetler yönünden ele alındığında genel olarak erkekler kadınlardan yüzde 8 oranında daha yüksek ücret alıyor sonucu çıkmıştı. Bu fark giriş seviyesinde yüzde 5 iken üst düzeyde yüzde 10’a kadar çıktı.
En yüksek maaş yazılım geliştirme ekiplerine
Önceki yıllarda olduğu gibi önceki yıllarda olduğu gibi 2020’de de yazılım geliştirme en fazla talebin olduğu ve en fazla maaş alan pozisyon olarak dikkat çekti. Yazılım geliştirme ekipleri şirket içindeki diğer ekiplere göre ortalama yüzde 20 daha fazla maaş aldığı belirtildi.
Giriş seviye yazılımcıların maaş ortalamaları 3.800 tl ile 6.250 tl civarındayken, 1-3 yıl deneyimli yazılımcıların maaşları 6.000 TL ile 8.000 tl arasında değişti.
Bütün pozisyonlar değerlendirildiğinde, özellikle kıdemli iOS mobil yazılımcıları diğer pozisyonlara göre daha yüksek maaş aldığı ortaya çıkmıştı. Alt seviyedeki iOS mobil geliştiricilerinin maaşları aylık 5.000TL’den başlarken, daha kıdemlilerde bu rakam 21.000 TL’ye kadar çıkabiliyor.
Endeavor Hakkında
Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 33 ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyeleri ve mentörlerinin desteğiyle büyüme aşamasındaki ScaleUp şirketleri tespit ederek büyümelerine ivme kazandırmaktadır. Tüm dünyadan 1700’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü ağında bulunduran Endeavor’ın, Türkiye’den seçilen 70 şirketi arasında Yemeksepeti, Insider, Gram Games ve son dönemde exit yapmış olan Peak Games, iyzico ve Foriba gibi başarılı şirketler bulunuyor. Detaylar için www.endeavor.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.
Talentmelon Hakkında
2018 yılından bu yana, girişimcileri, İnsan ve Kültür konularında destekleyen, danışmanlık hizmetleri şirketidir. Hizmet alanları arasında İK sistem ve süreçlerinin kurulması, şirket kültürü ile ilgili faaliyetler, ücret ve performans süreçleri tasarımı ve uygulanması, işe alım süreçleri ve sistemlerini kurma, işveren markası olma sürecinde destekleyici faaliyetler, liderlik eğitimleri vardır. Detaylar için: www.talentmelon.com.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.
EHA