Gemlik Ticaret ve Sanayi odası başkanı Hasan Hamaloğlu ilçenin nakliye ve lojistik sektörü ile yapılan toplantıda yaptığı konuşmada Gemlik’in 22 milyar dolarlık iş hacmi ile il olmayı hak ettiğini ifade etti.
Gemlik kaymakamı Hasan Göç, Belediye başkanı Şükrü Deviren, GTSO Meclis başkanı Mehmet Anar ve Gemlik’te oda üyesi nakliye firma ve kooperatiflerinin katıldığı toplantıda konuşan GTSO Başkanı Hamaloğlu, “ilçemiz 11 milyar dolar ihracat ve 11 milyar dolar ithalat hacmi ile 22 milyar dolarlık işlem hacmine sahip. Üniversitesi kampüs alanı ve TOGG otomobil Fabrikası, batarya fabrikası, liman ve ülkemizin gözbebeği fabrikaları ile her geçen gün ivme kazanan bir yer.
Komşu ilçelerimiz Orhangazi, Armutlu ve İznik’in de içinde yer alan devasa bir ekonomik güç ile her anlamda il olmayı hak ediyor. Bizim onda bir işlem hacmine sahip yerleşim yerleri il olmayla alakalı çalışmalar yürütürken bizim bu konuda da açık ara öne geçerek lobi faaliyetlerine bir an önce başlamamız gerekiyor” dedi.
Gemlik Ticaret ve Sanayi odası başkanı Hasan Hamaloğlu, “Cumhurbaşkanlığı çalışma ofisi ile Yeşil OSB çalışmalarımız sürüyor. Yerinde kentsel dönüşümünde başlaması ile birlikte planlanan turizm yatırımı içerisinde bir yat limanı projesi var. Bu projenin de hayata geçmesi ile birlikte Gemlik ve bölgemiz tam anlamıyla gelişmesini tamamlayarak, ülkemizin sayılı ilçelerinden birisi olarak il olmayı hak edecektir” ifadelerine yer verdi.
Toplantıda konuşan Gemlik Belediye başkanı Şükrü Deviren’de nakliye sektörü ile alakalı yapılacak olan çalışmalar konusunda belediye olarak destek olacaklarını, Gemlik’e giriş planları ve özellikle kaldırım işgalleri konusunda vatandaşın yanında olduklarını söyledi.
İlçe kaymakamı Hasan Göç, Gemlik Ticaret ve Sanayi odasının çalışmaları takdir edici bir durumdadır. Özellikle ülkemizin 10 ilini yıkan deprem sürecinde ilk olan ve deprem bölgesine üyelerin desteği kurulan Konteyner kenti çok değerlidir. Hasan Hamaloğlu ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyoruz dedi.Gemlikli nakliyecilerin ortak sorunu olarak gündeme gelen tır parkı konusunda da Hamaloğlu ve GTSO Başkanvekili Fatih Ayvaz, Nakliyeciler derneği başkanı Ercüment Altay’da belediye başkanı Deviren ve İlçe kaymakamı Hasan Göç’ten destek istediler. Söz konusu tır parklarının hazineye ait araziler üzerine yapılacak olan tespitlerin ardından kısa süre de faaliyete geçirilmesi kararına varıldı.
Öte yandan Deprem bölgesi Hatay’da kurulan Gemlik Konteyner kenti içindeki vatandaşların kalıcı evlere yerleşmesinin ardından boşa çıktığı ve Gemlik’te oluşturulan alana yerleştirilmesi için nakliye firmaları destek verecek ücretsiz olarak 100 konteyneri Gemlik’e getirerek, belirlenen alana yerleştirilecek. Yerleştirilen konteynerler, olası bir acil durumda kullanıma hazır hale getirilecek. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa