Yargıda normal döneme geçiş öncesinde Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara’da adliyeleri ziyaret ederek KOVİD-19 salgınına karşı alınan tedbirleri inceledi.

Ankara Adliyesini ve adliyeye bağlı icra mahkemeleri ve icra müdürlüklerinin bulunduğu ek hizmet binasını ziyaret eden Bakan Gül, Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman ve Adalet Komisyonu Başkanı Yunus Alkaç’tan bilgi aldı. Duruşma salonlarında ve icra müdürlüklerindeki personelin çalışma ortamında sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine titizlikle uyulmasını gerektiğini belirten Bakan Gül, büroların ‘yeni normale’ uygunluğunu sağlamak için gerekli tadilatların bir an önce yapılmasını istedi.

ADALET HİZMETLERİNDE YENİ NORMALE UYGUN ÇALIŞMA MODELİ HAZIRLANIYOR

Adalet Bakanlığı yargıda normalleşmeye geçmeden önce Sağlık Bakanlığı ile birlikte adalet hizmetlerinde uygulanacak yeni çalışma modeli üzerindeki hazırlıklarını tamamlamak üzere. Yeni normale geçiş öncesinde geniş katılımlı istişareler devam ediyor.

Adalet hizmetlerinin tüm paydaşlarını bir araya getiren haftalık koordinasyon toplantılarında, alınan tedbirler değerlendiriliyor. Ayrıca yedi coğrafi bölgede bulunan başsavcılarla da video konferans yöntemiyle istişarelerde bulunan Bakan Gül, hukuk dernekleri ve ilgili STK temsilcileri ile bir araya gelerek hukukçuların önerilerini de değerlendiriyor.

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda adalet hizmetlerinde yeni normale uygun bir çalışma modeli üzerinde hazırlıklarını sürdüren Adalet Bakanlığı, bu çalışma sonunda ortaya çıkarılacak normalleşme kılavuzunu adliye ve cezaevi personeli başta olmak üzere tüm adalet teşkilatına gönderecek.

Bilindiği üzere adalet hizmetlerinde tedricen normalleşme çerçevesinde 11 Mayıs’tan itibaren noterlerde dönüşümlü çalışma sistemine son verilerek olağan mesaiye dönülmüştü. Bakan Gül, adalet hizmetlerinde alınan tedbirlerin değerlendirildiği dokuzuncu koordinasyon toplantısı sonrası yaptığı açıklamada yargıda normalleşme sürecinin bayram tatilinin hemen ardından tedricen başlayacağını açıklamıştı. 

EHA