Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel birlik ve beraberlik yemeğinde meslekte 40. ve 25. yıllarını dolduran tecrübeli harita ve kadastro mühendislerine plaket verildi.
HKMO Bursa Şubesi, üyelerini ve meslek temsilcilerini kaynaştıran organizasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Podyum Davet’te düzenlenen birlik ve beraberlik yemeği ile HKMO Bursa Şubesi, üyeleri ve sektör temsilcilerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Programa Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, HKMO Genel Sekreteri Hüseyin Arkan, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ülkü Mercan Küçükkayalar, Şehir Plancıları Odası Başkanı Murat İlkme, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkan Yardımcısı Rahmi Dede, Mimar ve Mühendisler Grubu Bursa Şube Başkanı Kasım Şükrü Karabulut, çeşitli akademik odalar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile odanın kuruluşundan bu yana görev yapan başkan ve yöneticilerle oda üyeleri katıldı.
Programda davetlilere seslenen HKMO Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, sözlerine tüm şehitlere ve İsrail’in Gazze işgalinde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Başkan Başar Bulut, “İlklerin şubesi olan, üyelerine ve mesleğine hizmet etmekten onur duyan HKMO olarak meslek alanlarımıza yeni kazanımlar katmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Türkiye’de bir ilk olarak Bursa’mızda başlattığımız ‘Hafriyat Yönetim’ projemizle örnek olduk ve bu projenin şubemiz hizmet alanı içerisinde bulunan illerimizde ve tüm Türkiye’de yaygınlaşması için çalışıyoruz. Bu yeni iş kalemi ile değerli üyelerimize destek olabildiysek ne mutlu bize” dedi.
“Mesleğimize katkı koymak için çalışıyoruz”
Geçtiğimiz haftalarda tanıtımını yaptıkları ve tüm arsa ve arazi satışlarında harita mühendislerinden hizmet alınmasını sağlayacak Gayrimenkul Kimlik Belgesi’ projesini hayata geçirme çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başar Bulut, şunları söyledi:
“Gayretlerimiz değerli üyelerimizin de desteği ile devam ediyor. Bu projemizde emeği olan tüm meslektaşlarımıza, komite üyelerimize ve Hafriyat Yönetim Projemizde bizlerden desteğini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile Büyükşehir Genel Sekreterimiz Ulaş Akhan’a da teşekkür ediyorum. Bu projelerimizi gerçekleştirirken hedefimiz mesleğimizin katma değerini arttırmak ve meslektaşlarımıza yeni iş alanları açmaktı.
Tüm bu çalışmalarımızda siz değerli üyelerimizi katkıları çok önemli. Oda için üye değil, üye için oda şiarıyla çalışmaya devam ediyoruz. Şube faaliyetlerimiz devam ederken bir yandan da serbest, özel sektör ve kamuda çalışan meslektaşlarımızdan beklentimiz birbirimize destek olmaktır. Birlikteliğimizden aldığımız güçle üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk olmadığını düşünüyorum.” 
Başkan Başar Bulut’un konuşmasının ardından, meslekte 40. ve 25. yılını dolduran tecrübeli mühendislere ve TMMOB Bursa İKK tarafından düzenlenen futbol turnuvasında odayı temsil eden takımlara teşekkür plaketi verildi. Ayrıca, Harita ve Kadastro Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan yeni mühendislere Başkan Başar Bulut tarafından üyelik rozeti takıldı.
Programda aynı zamanda organizasyona sponsorluk desteği veren Deha Harita, Geografik, Geoteknik ve Sistem Harita firmaları temsilcilerine çiçek takdim edildi.
Organizasyon, pasta kesimi ile son buldu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa