Çağrı! “Bir Hemşehrimiz Neden Bursa’dan Milletvekili Olmasın?”
1970’li yıllardan itibaren batıya açılan ilk kapı olarak Van kentinden yoğun göç almaya başlayan Bursa’da onların bürokrasiden esnaflığa, tarladan tezgaha kadar yüzlerce sektörde alın terleri emekleri var. 72 bin civarında Vanlının yaşadığı Bursa’da hemşehrilerini düğünde, nişanda, sünnette, asker uğurlamada, taziyede, cenazede, hasta ziyaretinde, Ramazan’da, Kurban Bayramı’ında, acı günlerinde, sevinçlerinde onları yalnız bırakmayan bir dernek var. Bursadaki Vanlılar Derneği çatısı altında birleşen doğu kültürünün sağlam kalesinin insanları Bursa’nın 20 vekilinden birinin de kendilerinden birisi olması istiyorlar.
Dernek Başkanı Asker Karataş; “Türkiye’de 81 il 922 ilçe 32 bin 209 mahalle 18 bin 288 köy var. Hangi yerleşim birimine giderseniz gidin bizden birinin çayını çorbasını içersiniz. Dernek olarak yaşadığımız bu toprakları sahiplendik. Birlikteliğimiz kardeşlik hukuku özelinde Bursa’da da bir çok projenin öncüsü olduk. Eğitimine, hukukuna, sağlığına, ekonomisine, tarlasına, taşına katkı koyduk, koymaya da devam edeceğiz.
Dernek olarak Bursa Kent Konseyi, Anadolu İl Dernekleri Federasyonu dahil olmak üzere paydaşlarımız olan tüm STK’larla ortak projelerimize devam ediyoruz. Belediyelerimizle de sürekli iletişim halinde sadece Vanlıların değil tüm yurttaşlarımızın dertlerini çözebilmenin derdindeyiz. Tek amacımız var nefes aldığımız bu ulvi topraklara bir değer katabilmek.
Malumunuz 2023 Genel Seçimleri’ne aylar kaldı. Biz dernek olarak bayrağına kurşun sıkmamış, siyasi görüşü ne olursa olsun, milletvekilliğine adaylığını koyacak, önümüzdeki süreçte de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için aday olacak tüm hemşehrilerimizi desteklemeye karar verdik. Yaklaşık 65 yıldır bu toprakları öz memleketimiz olarak bildik. Hemşehrilerimiz de siyasette artık kendi ağırlıklarının olmasını istiyorlar. 2023 seçimlerinin vatanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
EHA - Yılmaz Efe