2010 yılında ekonomik güçlükler yaşadıkları için Rahime Hatun Mahalle Muhtarı İsa Kama ve  bir grup hayırsever tarafından düğünleri yapılan ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından nikahı kıyılan İlknur – Ferudun Doğan çiftinin yakasını talihlisizlikler bırakmıyor.

Koronik rahatsızlığı nedeniyle bulduğu günü birlik işler ailesinin geçimini sağlayan bir çocuk babası Ferudun Doğan Koronovirüs vakalarının baş göstermesiyle evine ekmek götürdüğü işinde çıkarıldığını kaydetti.

Ferudun Doğan’ın işten çıkarılmasının ardından bir sabah uyandıklarında kiracı olarak oturdukları evlerinin  yaşanan depremin ardından kullanılmaz raporu verilmesiyle bir şok daha yaşayan ailenin imdadına İHH Osmaniye şubesi yetişerek Doğan ailesini bir derneğin müsait olan bir odasını tahsis ederek geçici bir çözüm yolu buldu.

NİKAHLARI BAŞKAN KARA KIYMIŞTI

Baba Ferudun Doğan “2010 yılında evlendik.  Bir grup hayırseverin desteği ile yapılan düğümüzde nikahımızı Belediye Başkanı Kadir Kıymıştı nikahımızı. Nikah şahitlerimiz ise Rahime Hatun Mahallesi Muhtarı İsa Kama ile Yeşim Öztürk olmuşlardı. Koronik rahatsızlığım var taşeron bir firmada çalışıyordum koronavirüs nedeniyle işten çıkardılar.  4 veya 5 Nisan olması lazım sabah kalktığımızda evimizin arka bölümünde yer alan arka iki odası yıkıldığını gördük. Her yerden toz dumandı. Evle ilgili oturulamaz raporu verildi. Bizde insanı yardım vakfını aradık. Sağ olsunlar geldiler bizimle ilgilendiler. Başımızı sokacak birimiz olsun diye bizi buraya getirdiler.  Tek odasını kullanıyoruz depremde zarar görmeye eşyalarımız dışarda” dedi.

İlknur Doğan ise “Şuan eşim çalışamıyor. Hidrosafari hastayım beynimde su toplanması var.  2010 yılında yapılan düğümüzün ardında desteklerini esirgemeyen Yeşim Öztürk ablam başta olmak üzere bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yaşanan depremin ardından geçici olarak barınmamızı sağlayan İHH Osmaniye şubesine ve emeğine geçen herkese teşekkür ediyorum. Kiralık bir eve bakıyoruz şuana kadar bulamak. Eşim koronik rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığı bütçemize aşan kiralık evler var.  Bir evladımızla birlikte mağdur durumdayız Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Valimizden,  Nikahımızı kıyan Belediye başkanımızdan ve hayırseverlerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

EHA - RESUL ÖZDİL