Oksimoron TV'ye hazırladıkları "Acaba Öyle Mi?" programında 'Yolsuzluk, Rüşvet ve Ahlak' dosyasını açan gazeteci yazar Mustafa Hoş ve gazeteci yazar Ümit Zileli belediyelerdeki yolsuzluklar hakkında konuştu. Programda "geçmişin hesabını sormazsan bugün ortaya çıkmaz" diyen Hoş şunları söyledi:

Hoş: ‘’Yolsuzluğa İsraf Dediler‘

İsraf dediğin bir kusurdur hem de büyük kusurdur ama yolsuzluk ağır suçtur insanlık suçudur ve şimdi sizin yolsuzluğa israf dediğiniz bir yerde bu işler biter mi? CHP’li beledilerle ilgili 2 senedir bir yolsuzluk çıkmadı çünkü geçmişin hesabını sormazsan bugün de çıkmaz.

Türkiye, yolsuzluk algı endeksinde 180 ülke arasında 78. sırada yer alıyor 

Yolsuzluk ve rüşvet haramdır ayetinin olduğu, İslami referansı çok güçlü bir iktidarın olduğu Türkiye’de  2018 yılı Avrupa Konseyi yolsuzluk ve rüşvet raporunda; Türkiye, yolsuzluk algı endeksinde 180 ülke arasında 78. sırada yer alıyor.

Rüşvet aldığı ortaya çıkanlar dahi bunun içinde bakanlar var, bakan çocukları var onlara bile hiçbir şey olmadı. AKP’ li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, ‘’bir önceki dönem de dolar para alındı rüşvet alındı bunu takip edin bu durum ne olacak böyle? ‘’ dedi, adamı susturdular. Adamı söylediğine pişman ettiler neredeyse hala bir sonuç yok araştıracağız dediler aradan 4-5 ay geçti hala bir gelişme yok.’’

E Haber Ajansı (EHA)