Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı. Parlak zaferlerle dolu olan Türk tarihinin en kritik noktasının 30 Ağustos Zaferi olduğuna vurgu yapan BTP lideri Baş, Türk milletiyle ilgili tüm hesapların bu önemli günde bozulduğunu ifade etti. BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunları kaydetti: "30 Ağustos Zaferi, parlak zaferlerle dolu Türk tarihinin en kritik dönüm noktasını oluşturur. 

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında 26 Ağustos 1922 Cumartesi günü başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da zaferle taçlanmıştır. İstiklal Savaşı'nın en önemli safhasını oluşturan Büyük Taarruz ve 5 gün süren Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin şahit olduğu en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün komuta ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde Türk milleti ve onun bağrından çıkan şanlı ordumuz, 'en zor olanı' başarmış ve bu zafer, Batılı sömürgecilerin hoyrat idareleri altında ezilen mazlum milletlere örnek teşkil etmiştir."

Milli mücadele zaferle taçlandı

30 Ağustos aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da meşalesi yakılan, dönemin süper güçleri olan Britanya ve Fransa imparatorluklarına ve onların bölgesel piyonlarına karşı verilen Milli Mücadele'nin büyük bir zaferle taçlandığı gündür. 

 30 Ağustos Zaferi ve akabinde 24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Anlaşması'yla Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğu tescillenmiştir. 30 Ağustos en net ifadeyle Batı'nın Türk milletiyle ilgili tüm hesaplarının bozulduğu gündür.

 Bu şanlı zafer, Ehl-i Beyt'ten beslenen Türk milletinin manevi gücünün savaş meydanındaki tezahürüdür.

Atatürk Zafer kazandıran askeri deha 

30 Ağustos, Çanakkale Savaşı'nda bütün veçheleriyle dosta düşmana karşı kendini ispat eden Gazi Mustafa Kemal'in askeri dehasının zirve yaptığı savaştır. 

30 Ağustos zaferiyle bu asil millet, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu kutlu zafer, Anadolu'dan sökülüp atılmak istenen Türk milletinin şahlanışının, fedakârlığının ve cesaretinin sembolüdür."

Bugün de üstümüze düşenler var

Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğruna aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Peki, bu büyük zaferleri taçlandırmak için ne yapmalıyız?

 1. Öncelikle bu büyük zafere imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygıda ve hürmette kusur etmemeliyiz. Maalesef her geçen gün Cumhuriyet'in kurucu liderine karşı affedilmez saldırılar gerçekleştirilmektedir. Gazi'yi anlamanın yolu, onu doğru kaynaklardan okumaktır. İşte bu noktada Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ın "Hoş Geldin Atatürk" eseri, temel kaynağı teşkil etmektedir. 

 2. Hukukun üstünlüğünü esas alıp, demokrasiyi kökleştirmeliyiz.

 3. Başta siyaset sahnesi olmak üzere her alanda kutuplaşmadan ve milletimizi dil, mezhep, meşrep gibi farklı kategorilere ayırmaktan kaçınmalıyız. Birliğimizin ve bütünlüğümüzün yolu bundan geçmektedir. 

 4. Günümüzde ekonomik bağımsızlık, siyasi bağımsızlığın ön şartı haline gelmiştir. İçinde bulunduğumuz günlerde bunu her yönüyle yaşamaktayız. Nitekim Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner. İstiklalin tamamiyeti ancak ekonomik bağımsızlıkla mümkündür" demiştir. Bu çerçevede Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'ın sistemleştirdiği Milli Ekonomi Modeli, her daim referans alınacak kaynak eserdir. Bağımsız Türkiye Partisi olarak milletimizin yetki vermesi halinde bu modelin uygulayıcısı olacağız. 

 Son olarak başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferin kazanılmasında emeği olan istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor;  her gün yeni kahramanlıklara imza atan Mehmetçiğimizi tebrik ediyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum."

EHA