İngiltere’de yeni bir corona virüs mutasyonunun tespit edilmesinin ve hızla yayıldığının duyurulmasının ardından, birçok Avrupa ülkesi İngiltere’den seyahatleri yasaklarken “İngiltere’den uçuşları iptal edin çağrısı” yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş uçuşlarını iptal eden THY’ye teşekkür etti.

Ardından bir açılmada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.
Koca, "Corona virüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiş, tedbiren, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır" açıklamasında bulundu.

BTP Lideri Hüseyin Baş bugün ”Coronavirüs İngiltere’de mutasyona uğramış bulaşıcılığı %70 artmış. Avrupa’da birçok ülke İngiltere’den uçuşları iptal etmiş ve yarın İngiltere’den Türkiye’ye 8 uçak seferi var; Lütfen uçuşları iptal edin! Tedbirleri artırın! Ölen insanlarımızı umursayın!”diyerek çağrıda bulunmuştu.

Sağlık Bakanlığının açıklaması ve THY’nin uçuşlarını iptal etmesi üzerine BTP Lideri Hüseyin Baş, “Milletim adına teşekkür ederim. Sağlık Bakanlığımızın yaptığı bu açıklama ve THY’nin uçuşlarını iptal etmesi yerinde olmuştur.”dedi.

E Haber Ajansı (EHA)