Türkiye’de toplumun belli bir kısmı 6’lı Masa’nın “Cumhurbaşkanı Adayı Kim Olacak?” sorusuna kilitlendiği saatlerde Nilüfer’de bir caminin imamlığını yapan devlet memurunun sosyal medyadan yaptığı paylaşım 2023 Cumhurbaşkanı ve Genel Seçimlerinin ne kadar demokratik bir ortamda gerçekleştireceğinin de bir göstergesi oldu! Yaklaşmakta olan Ramazan Ayında da iftar programlarının imtiyazlı gözde imamlarından biri olacak Ali Haydar Yıldırım’ın sosyal paylaşımı memur dünyasını da gerdi.
Memurlar paylaşıma tepki göstererek; “Her vatandaşın siyasi düşüncesi olmalıdır, olacaktır. Ancak; bizler gerçekten bir devlet memuru isek; toplumu gerebilecek olan siyasi paylaşımlardan kaçmalıyız, siyasi hiçbir paylaşımda bulunmamalıyız. Sandık ve vicdanımızda siyasi düşüncemizi muhafaza etmeliyiz.” İfadelerini kullandılar. İmam Ali Haydar Yıldırım’ın siyasi anlamdaki sosyal paylaşımı nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Nilüfer Müftülüğü üzerinden bir soruşturma açıp açmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Daha önceki memurlar tarafından yapılan siyasi paylaşımlarda ise Bursa Valiliği vakit geçirmeden soruşturma başlatmıştı.
İmam’dan Erdoğan’a Açık Destek…
İmam Ali Haydar Yıldırım’ın sosyal paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açık bir destekle; “Şimdi, AK Partili görünen, AK Partiden nemalanan birçok arkadaş, yavaştan sıvışmaya, yan çizmeye, muhalif tavırlar takınmaya başlar. Bu hep böyle olmuştur. Partiyi yönetenler hiç bir zaman bu tipleri görmezler ve görmediler. Ancak devran döndüğünde görecekler onları, o zaman da iş işten geçmiş olacak.
Siz siz olun, biz biz olalım birbirimize sahip çıkalım. Geç olmadan. Ben Her zaman olduğu gibi bugünde haykırıyorum. Benim liderim Recep Tayyip Erdoğan'dır” ifadelerini kullandı.
EHA - Yılmaz Efe