FA Cup'ta üçüncü tur maçları 9 Ocak'ta, İspanya Kral Kupası son 16 turu karşılaşmaları ise 16 Ocak'ta oynanacak.

 Avrupa'nın en büyük futbol ligleri Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu'da futbolseverlerle buluşuyor. Tivibu Süper Paket kullanıcıları, Ocak ayından itibaren İngiltere FA Cup, İngiltere Community Shield, İspanya Süper Kupası ve İspanya Kral Kupası maçlarını sezon boyunca Tivibu Spor'da canlı izleyebilecek.

 FA Cup'ı en çok kazanan takım Arsenal

Futbol tarihinin en köklü organizasyonlarından İngiltere FA Cup, 9 Ocak'taki üçüncü tur maçlarından itibaren Tivibu Spor'da yayınlanacak. 1871 yılından bu yana düzenlenen FA Cup'ı toplamda 42 takım kazanırken, son kupayı Chelsea'yi 2-1 yenen Arsenal aldı. Ayrıca 'Topçular' lakaplı Arsenal, 14 kupayla FA Cup'ı 'en çok kazanan takım' konumunda bulunuyor. Arsenal'in ardından gelen Manchester United şimdiye dek 12 kez şampiyon olurken, Chelsea ve Tottenham ise 8'er kez kupayı müzesine götürdü. Bu 'kupayı en fazla kazanan teknik direktör' ise yedi kez ile Arsenal'in efsane teknik direktörü Arsene Wenger.

 İngiltere'nin UEFA Süper Kupası olarak kabul edilen ve Premier Lig ile FA Cup şampiyonları arasında oynanan Community Shield Kupası da Tivibu Spor ekranlarında yayınlanacak. Bugüne kadar 25 takımın müzesine götürdüğü Community Shield'i 21 kez elde eden Manchester United, kupayı en çok kazanan kulüp.

 Barça kupayı 30 kez müzesine götürdü

İspanya Kral Kupası da son 16 turundan itibaren Tivibu Spor'da ekrana gelecek. 16 Ocak'ta başlayacak Copa del Rey'de 'kupayı en çok kazanan kulüp', 30 şampiyonluk ile Barça lakaplı Barcelona. Atletico Bilbao'nun ise 24 şampiyonluğu var. Toplamda 14 takımın kazandığı Copa del Rey'in son şampiyonu ise Barcelona'yı 2-1 yenen Valencia oldu. 1982 yılından bu yana La Liga ile Copa del Rey şampiyonları arasında oynanan İspanya Süper Kupası da bu sezon 'Dörtlü Final' formatında sadece Tivibu Spor'dan izlenecek. 12-17 Ocak 2021 tarihleri arasında düzenlenecek Dörtlü Final'de Real Madrid, Barcelona, Real Sociedad ve Athletic Bilbao, kupayı kazanmak için sahaya çıkacak.

 Sporun her dalı Tivibu'da

Tivibu kullanıcılarına, Premier League, Bundesliga, NBA, MotoGP, Formula 1, Belçika Jupiler Pro League, Hollanda Eredivisie, İskoçya Premiership, İngiltere FA Cup, İngiltere Community Shield, İspanya Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası, ING Erkekler Basketbol Süper Ligi, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi, Euro Cup ve FIBA Şampiyonlar Ligi maçları dâhil olmak üzere futboldan basketbola, tenisten motor sporlarına dolu dolu spor keyfi yaşatıyor. Tivibu içerikleri IPTV, uydu, web, mobil ve smart TV platformlarının tamamından izlenebiliyor.

E Haber Ajansı (EHA)