Hürmüz Boğazı yakınlarında meydana gelen olay, İran ve İsrail arasındaki gerilimi artırıyor. İran'a ait bir helikopter tarafından gerçekleştirilen baskın, İsrailli bir iş insanına ait gemiyi hedef aldı.
İran devlet medyası, baskının İsrail ile bağlantılı bir gemiye karşı yapıldığını ve geminin İran sularına giriş yaptığı sırada kuşatıldığını doğruladı. Baskının gerçekleştiği geminin, Londra merkezli Zodiac Maritime şirketine bağlı bir konteyner gemisi olan Portekiz bayraklı MSC Aries olduğu belirlendi. Zodiac Maritime, İsrailli milyarder Eyal Ofer'in şirketi olan Zodiac Grubu'nun bir parçası. 
İsrail'den uyarı
İsrail ordusu, bölgedeki gerilimi daha da artırmamak için İran'ı uyardı. İsrail askeri sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, İran'ın gerilimi daha fazla tırmandırması durumunda sonuçlarını yaşayacağını belirtti ve İsrail'in bu tür saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu vurguladı. 
Neler yaşanmıştı?Bu olay, İsrail'in Suriye'deki İran Konsolosluğu'na düzenlediği hava saldırısının ardından gerçekleşti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in bu saldırısına cevap verileceğini belirtmişti. İsrail ordusu, 1 Nisan Pazartesi günü Şam'daki İran Konsolosluğu'na yapılan hava saldırısında 7 İranlı askerin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.
İran-İsrail gerilimi, son zamanlarda bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. Bu son olay, taraflar arasındaki gerginliği artırabilir.
EHA