Yerel seçimler sonrası partiler aldıkları sonuçlar itibarı ile durum değerlendirmesine girdi. İyi Parti Gemlik İlçe Başkanı Namık Mustafa Döngel yaptığı açıklama ile görevi bıraktığını duyurdu.
Haber ilk anda “Başarılı olunamayınca istifa mı geldi?” sorusu ile karşılanırken, Namık Döngel’in açıklaması konuyu açıklığa kavuşturdu. Döngel yaptığı açıklamada şöyle dedi:
Kıymetli Gemlikli Hemşerilerim;
31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Vatandaşlarımız tercihlerini yapmış, siyasetçilere dersini sandıkta vermiştir.
Öncelikle, Gemlik Belediye Başkanı olarak seçilen Sayın Şükrü Deviren’i kutluyor ve görevinde başarılar diliyorum. Muhterem hemşerilerim, seçimler demokrasinin gereği modern toplumların aynasıdır. Seçmen sandıkta herkesin görev dağılımını yapmıştır. Bizler en alttan en üst kadememize kadar değerlendirmelerimizi yapıyoruz.
Muhterem Gemlikliler;
Belediye Başkanı adayımızı ilan etmemizin ardından şahsıma tevdi edilen İlçe Başkanlığı görevini “Seçimin hemen ardından görevimi bırakacağımı” belirterek kabul etmiştim. Seçimlerin yapılmış ve sonuçların kesinleşmiş olmasıyla birlikte yürütmekte olduğum İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanlığı görevini yönetici arkadaşlarımla beraber bırakıyorum. Bu süreçte beraber çalıştığım tüm arkadaşlarıma göstermiş oldukları özveriden ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa