Kampanyaya Kadirli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüde destek veriyor. Kampanyayla ilgili Kadirli Belediyesinde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yusuf Avcı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa As, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, Kadirli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Yüksel Kaya ve basın mensupları katıldı.
Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık uzaktan eğitim konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilerin belirlendiğini ve bunların büyük bir titizlikle belirlendiğini ifade etti. Kaymakam Arık; “ Yaklaşık 6000 öğrencimiz uzaktan eğitim noktasında teknolojik anlamda sıkıntı içerisinde. Bizlerde Belediye Başkanlığımızın başlatmış olduğu kampanyanın ortağı olduk. Kullanmadığınız yada sıfır alıp bağışlayacağınız bir tabletle yada bir bilgisayarla bir öğrencimizin belki bir çok öğrencimizin eğitim almasına vesile olacaksınız. Bu kampanya ile yüzlerce çocuğumuzun hemen ilk etapta ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kadirlili her bir ferdin bu konuda taşın altına elini koyup bir tablet bağışında bulunmasını istiyorum. Kampanyaya katılarak destek olmak isteyen vatandaşlarımız Kadirli Belediyesi Eski Belediye, Kadirli Kaymakamlığı yada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışta bulunabilirler” dedi.


Belediye Başkanı Ömer Tarhan Askıda Tablet kampanyasını destekleyerek eğitim öğretime gereken önemi vereceklerini belirterek bir EBA sınıfı ve bir de gezici EBA sınıfının hizmete girdiğini söyledi. Tarhan;”Ekonomik yetersizlikler nedeniyle tablet yada bilgisayara ulaşmakta sıkıntı çeken öğrencilerimiz için başlatılan Kampanyaya tüm hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz. Okumayı ve okutmayı seven bir kent olarak bu konuda Kadirlili hemşehrilerimiz, Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfımız yurt dışında yaşayan Kadirlili hemşehrilerimizin önemli bir katkıda bulunacaklarını ümit ediyoruz. Kadirli Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzün belirleyeceği öğrencilerimize ücretsiz internet desteği de vereceğiz” diyerek herkesi destek olmaya davet etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız yaptığı konuşmada eğitim öğretim sezonuna buruk başladıklarını belirterek;“ Anaokulu ve 1.sınıflarımız haftada bir gün olarak eğitim görecekler. Diğer öğrencilerimiz ise uzaktan eğitimle devam edecek. Kadirlimizde 28 bin 500 öğrencimizin 3’de birinin tablet, bilgisayar yada interneti yok. Bu öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizde katılıyoruz. İnternet ve tableti olmayan öğrencilerimizi belirleme çalışmaları devam ediyor. İnşallah hayır sever vatandaşlarımızla bu işin üstesinden geleceğiz” dedi.
Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel’de oda ve şahsi olarak kampanyaya destek olacaklarını söyledi.

EHA