Türkiye genelinde yapılan “Geleceğe nefes” etkinliği kapsamında Kadirli’nin Cığcık köyünde Orman İşletme Müdürlüğünün belirlediği alanda binlerce fidan toprakla buluştu.

Kadirli Orman İşletme Müdürü Beyhan Altıntaş ; “Saat 11.11'de 81 il ve 922 ilçede fidan dikim etkinliği gerçekleştirilmektedir. 83 milyon fidan dikiminin hedeflendiği etkinlik kapsamında Kadirli Cığcık Köyünde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen alanda "Geleceğe Nefes" sloganıyla binlerce fidan toprakla buluşturuldu. Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında bugün binlerce fidanımızı toprakla buluşturacağız” dedi.

Törene katılan protokol ve öğrencilere ağaç dikiminin nasıl yapılacağını anlatan Altıntaş dikilen fidanların bakımlarını periyodik olarak yapacaklarını ve koruyacaklarını söyledi.

Programa Kadirli Kaymakamı Ahmet Arık Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Kılıç, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmethan Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir ile birlikte bazı daire müdürleri, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

E-Haber Ajansı (E-HA)