Açılış haftasında Kayasuyu İlkögretim okulunu ziyaret eden Kaymakamımız Ahmet Arık pandemi nedeni ile Okullarda tüm öğrenciler ile olmasa da sınıflarda  eğitim başladığını ifade etti.

Buruk bir sevinçle okulları açtıklarını ifade eden Kaymakam Arık “Ancak salgınla mücadelede alınması gereken önlemlerden taviz vermeden gerek Sağlık bakanlığımız gerekse Milli Eğitim bakanlığımız öneri ve tavsiyeleri doğrultusunda gerekli önlemleri alarak eğitim öğretim başladı. Tüm öğrencilerimize hayırlı  olsun” dedi.

Kaymakam Arik' a İlçe Milli Eğitim Müdürü  İlyas Tapsız, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Alptekin Uçmak, Kadirli Turkav başkanı Levent Binici ve yönetim kurulu  üyeleri eşlik etti.

Turkav tarafından bugüne kadar 256 öğrenciye, 17 okulda başlatılan kırtasiye yardımı Kayasuyu ilköğretim okulunda da devam etti.

Daha sonra Kadirli Ergenekon Şehit Mehmetçik  İlköğretim okuluna geçilerek  Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun da katılımı ile ilkokula yeni başlayan çocuklar ziyaret edildi.

Çocuklarla tek tek ilgilenen  Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu öğretmenlerden sınıf düzeni hakkında bilgi aldı. Okulun ilk günü  yeni eğitim öğretim yılı  hayırlı  olsun diyerek " Salgın dönemi  buruk bir sevinçle okullarımız açıldı. Gerekli önlemleri alarak çocuklarımıza  sınırlarımızı  açtık. İnşallah kurallara riayet ederek bu salgınından en kısa sürede  kurtulacağız. Bakanlıklarımızın tavsiyeleri ve aldıkları önlemlere hep birlikte uyacağız.Devletimiz salgınının başlangıcından bu yana gerekli önlemleri almaktadır.Bizlerde maske mesafe ve temizlik prensiplerinden ödün vermeyelim” dedi.

EHA