Karacabey Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın, Akhisar’daki devlet malına yapılan kaçak inşaatı sert sözlerle eleştirdi Karacabey belediye meclis üyesinden muhtıra gibi sözler! Karacabey ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın , Akhisar köyünde bir devlet malına nasıl çöküldüğünü sert sözlerle dile getirdi. İYİ Partili Adnan Akın ; “03.07.2019 günü Belediyemizin olağan meclis toplantısı 17.30 da yapılmış , İYİ PARTİ li meclis üyelerimizin verdiği bir adet önerge ile Karacabey Akhisar mahallesinde “Tahliye kanalının” üzerine “kaçak” olarak yapılan fabrika binasının akıbeti sorulmuştur.
Bu devlet; milyarlarca liralık ihale ile Akhisar, İsmetpaşa ve Beylik köyü arazilerini 3083 sayılı yasa kapsamında, tarlaları tesfiye ederek, azmaklıkları ,hendekleri çukurlukları dev inşaat makinaları çalıştırmış, tarıma elverişli araziler oluşturarak; arazi toplulaştırmasını 1987 yılında tamamlamıştır.
Akhisar mahallesindeki 113 adadaki 12,19 no’lu parsellerin bulunduğu alanlar da çukur ve azmaklık iken toplulaştırma projesi kapsamında binlerce ton toprak çekilerek tarlalar oluşturuldu. ve Tahliye kanalı da bu aşamada yapıldı.
Kadastro müdürlüğü arşivlerine bakarsanız; 115 ada 12 parsel içinde kalan , toplulaştırma öncesi 668 no’lu kadastro parselinin 1200 m2 cıvarındaki kısmının ifraz edilerek, D.S.İ genel müdürlüğünce 1288 no’lu parsel adı altında kamulaştırmasının yapıldığını göreceksiniz.
On binlerce dönümlük alanın tarla içi düzenleme çalışmalarını bir hayal edin ki yapılan işin önemini kavrayın.
Kendine ait 37 dönümlük arazisi boş dururken, İsmetpaşa Mahallesinin ve Akhisar Mahallesinin arazilerinin toprak üstü sularını tahliye edilmesi için 1984 yılında toplulaştırma projesine dahil edilerek imalatı yapılan İSMET PAŞA TAHLİYESİ’ nin üzerine kaçak olarak 2015 yılında yapılan bu betonarme bina inşatının imalatına, Karacabey Belediye Başkanı sayın Ali Özkan niçin göz yumdu NEDEN? 
2015 yılında yapılan kaçak inşaata neden 2018 yılında kaçak muamelesi yaptı?
Milli servet, yıkmayalım, diyebilmek için mi üç yıl bekledi? NEDEN?
Mevcut tapularında tahliye kanalına tecavüzleri belirtilmişken, arazinin son el değiştirmesinde bile, yeni alıcıları bu durumdan haberdar iken, Mevcut kaçak inşaatı niçin yıkmadın Sayın Ali Özkan? Neyi bekledin?
Yasalara göre görevini kötüye kullanıyorsun sayın Ali Özkan, niçin görevini yapmıyorsun?
Kaçak olduğu için köylünün damlarını yıkmayı biliyorsun da ; Tarımın göbeğine hançer gibi sokulan bu betonarme inşaatı niçin yıkmıyorsun?
Yapıyı yıkmadığın gibi Tahliye kanalının suyunuelektrikli pompalarla suyunu aktaran arazi sahipleri, kendi arazileri içinden mevcut kanalı açmayıp,toplulaştırma ile genişletilen Sultaniye asfalt yolunu izinsiz bozarak, baypas yaptırılmasına niçin göz yumdun? 
Bu yolun bozulduğunu büyükşehir biliyor mu?
3083 sayılı yasanın toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile ilgili madde 6, üçünçü satırı”Toplulaştırma alanlarında gerçek kişilerle kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine ait araziden projenin özelliğine göre, yol ve kanal gibi kamunun ortak kullanacağı yerler için % 10’a kadar katılım payı kesilir. Toplulaştırma nedeniyle kapanan yollarla, yol fazlalıkları da aynı amaç için kullanılır. Katılım payı için herhangi bir bedel ödenmez.”şeklinde ifade edilmiştir.
Bizim arazilerimizden kesinti yapılarak oluşan bu yol ve kanalları siz kimsiniz ki başka şahıslara amacı dışında kullandırıyorsunuz?
Sayın Bursa Valimize soruyorum? Böyle bir şey nasıl oluyor? Devlet bu kadar sahipsiz mi? Yasalar kimin için Sayın Valim?
11 Aralık 2023 günü Karacabeyin yerel medyasında ve Ulusal bazda yayın yapan internet gazeteleri ve diğer basın organları ile sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan açıklamam ile ilgili, yetkililerin herhangi bir işlem yapmaması ve baypas edilen kanal inşaatın son hızla devam etmesine ne demeli ? 
Tarım ve Orman Bakanlığına sesleniyorum;
Toplulaştırma projesi kapsamında oluşan bu kanallar kapatılarak birilerine yer tahsisi yapılacak ise, neden milyarlarca para ödenerek toplulaştırma çalışması yapıyorsunuz?
5403 sayılı toprak koruma ve arazi kullanım yasasına dayanılarak, Büyük ova koruma alanları niçin oluşturuldu Sayın bakanım?
Sulak alanlarda ki kanal sistemi çalışmayacaksa, DSİ niçin toplulaştırma konusunda yetkilendiriliyor? Niçin kamulaştırma yaparak tahliye kanalları açıyor? Merak ediyorum…
“Helal olsun, Fabrika sahipleri tarafından ruhsatlandırmaya bile gerek duyulmadan pervasızca, adeta bu konuda görevli Devlet kurumlarını hiçe sayarak, Devletin milyarlarca liraya maal olan, Toplulaştırma ve Düzenleme Projesinin bütünlüğünü teşkil eden Tahliye kanalı kapatılabiliniyor? ” mu diyeceğiz bilemiyorum.
Devlet yetkililerine sesleniyorum.
Bizler sanayiye karşı değiliz.
Bizler, kendi arazisi dururken, üstü kapatılarak boş diye nitelendirilen, aslında, eşelendiğinde toprak altında beton kanalın bulunduğu tahliye kanallarına çökmek isteyen kişilere karşıyız.
Başta Ali Özkan ve diğer devlet yetkililerine sesleniyorum…
sizler Karacabey’ i yasalar doğrultusunda mı , yoksa kendi kişisel düşünceleriz doğrultusunda mı yöneteceksiniz.. Karacabey’li olarak merak ediyorum” dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa