Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo, beraberindeki heyet ile birlikte Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetimi’ni ziyaret etti.
BALKANTÜRK Evi’nde gerçekleşen programa, Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo’nun yanı sıra Kanton Ticaret Bakanı Sedzad Milanovic, Finans Bakanı Mirjana Plavcic, Tarım ve Ormancılık Bakanı Advan Akeljic, Eğitim Spor Bakanı Bojan Domic, Sağlık ve Sosyal Politikalar Bakanı Anto Matic, Hükümet Sekreteri Aldin Ljubuncic ile BALKANTÜRKSİAD yöneticileri katıldı. 
Başbakan Tahir Lendo ve beraberindeki heyet, ziyarette ilk olarak BALKANTÜRKSİAD Yöneticileri ile bir araya geldi. Sonrasında BALKANTÜRKSİAD üyeleri ve Bursalı iş insanlarına bölgenin anlatıldığı toplantı gerçekleştirildi. Toplantının moderatörlüğünü gerçekleştiren BALKANTÜRK  Akademi Başkanı Dr. Fatma Akalp, “Türkiye ve Bosna Hersek, tarihlerinden bu yana kardeşlik bağları ile birbirine bağı iki kardeş ülkedir. Bu bağları güçlendiren ziyaretleriniz için teşekkür ediyorum” dedi.
BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Baha Boztekin, toplantının iki ülke arasındaki tarihi bağları güçlendiren sonuçlara vesile olmasını dilerken, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Burak Bozkaya’da, iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin pandemi ile birlikte artış kaydederek 33 milyar dolara ulaştığını vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkileri büyütecek ziyaretleri için Başbakan Tahir Lendo ve beraberindeki heyete teşekkür etti. 
“Balkanlar’ın kalbi Bursa’da atıyor”
Açılış konuşmalarının ardından söz alan Bosna Hersek Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo ve Bursalı iş insanlarına bölgelerindeki yatırım fırsatlarını anlattı. Başbakan Tahir Lendo,  yaptığı konuşmada Türkiye’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Balkanlar’ın kalbinin attığı bir şehirde olmaktan çok gururlu ve mutlu olduğunu belirten Lendo, “400 yılı aşkın ortak tarihimizin getirdiği geleneksel bağımız ve dostluğumuz, bizler istediğimiz ve karşılıklı adımları atmaya devam ettiğimiz sürece devam edecektir. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yetkililerine Bosna Hersek için yaptığı bütün yardım ve destekler için bir kez daha sizin nezdinizde teşekkür ediyorum” dedi. Başbakan Lendo, yakın tarihte çok zorlu bir dönemden geçen Bosna Hersek’in yaralarını sardığını ifade ederek, ülkesinin ekonomik büyüme ve kalkınmasını sürdürdüğünü vurguladı. Başbakan Lendo, şunları söyledi:
“Ziyaretimiz ticari bağlarımızı güçlendirecektir”
“Burada bulunmamızın amacı tarihi dostluğumuzu pekiştirmenin yanı sıra Bursa sanayisiyle, Bursa iş dünyasıyla, Bursa finansmanıyla fırsatlarımızı ve iş insanlarımızı buluşturmak. Bu buluşmanın tarihimizden gelen kültürel bağlarımızın yanı sıra ticari ilişkilerimizi daha da güçlendireceğini düşünüyorum.”
Başbakan Tahir Lendo’nun konuşmasının ardından Hükümet Sekreteri Aldin Ljubuncic, gerçekleştirdiği sunumla bölgelerindeki yatırım fırsatlarını anlattı. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa