Düziçi Atatürk ilköğretim Okulunda  Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan tören, öğrencilerin şiir okumasıyla devam etti.

Törene, Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, İlçe jandarma komutanı Özkan Çakmakcı, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer Yıldırım, İlçe Milli eğitim Müdürü Cuma Sağır, Belediye başkan yardımcısı Ulvi Anıt,  okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır törende yaptığı konuşmada eğitimin önemine değindi.

İçerisinde  bulunan  salgın süreci herkesin okulun ve yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan “Kıymetli Öğretmenler, Değerli Anne-Babalar ve Sevgili Öğrenciler, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı tüm eğitim camiamıza, ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun. Coronavirüs nedeniyle 2021 Martından beri hasret kaldığımız eğitim yuvalarımıza yeniden kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin ilköğretim haftası kutlu olsun.

İçinde bulunduğumuz salgın süreci hepimize okulun ve yüz yüze eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Okul sadece öğretim yapılan bir yer değildir, okullar yavrularımızın tüm yönleriyle hayata hazırlandığı, insan ilişkilerini, sevgiyi, saygıyı öğrendiği eğitim yuvalarıdır. Siz değerli eğitimcilerde bu işin en önemli mimarlarısınız.

Siz değerli eğitim çalışanlarımız! Biliyoruz ki eğitim yuvalarında; milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşıyan, muasır milletler arasında yer almasını sağlayan, evrensel değerlerin yanında millî ve manevî değerlerine sahip çıkan, kendine güvenen, sorgulayan bireyler yetiştirmek sizlerin en önemli gayesi olacaktır.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün: ‘Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden, rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkûmdurlar.’ sözünden hareketle yılmadan, yorulmadan çalışmak zorundayız. Unutmayalım ki başarı tatlıdır ama çoğu zaman ter kokar.

Öğrencilerimizi Mevlana’nın ‘Sesini değil, sözünü yükselt; çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil yağmurlardır.’ düsturu ile yetiştirip, sözünün ve geleceğinin ülkesinin kıymetini ali edecek şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olmak ümidi ile 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

EHA