Gemlik Kent Konseyi başkan adaylığının iddialı ismi, önceki dönem belediye meclis üyesi ve kent konseyi başkan vekili Sedat Akkuş Kaymakamlık, Milli Eğitim ile İlçe Tarım ve Orman müdürlüklerini ziyaret etti.
“KENTİN SAVUNMA MEKANİZMASI OLACAĞIZ”
Başkan Adayı Sedat Akkuş, Kaymakamlık ziyaretinde alışılmışın dışında bir kent konseyi yapısı ortaya koyacaklarını söyledi. Akkuş, “Her biri kendi alanında Gemlik’e uzun yıllardır gönüllü olarak hizmet eden arkadaşlarımız ile 5 yılık meclis üyesi birikimimizi ve kent konseyi başkan vekilliği tecrübemizi harmanlayıp bu dönem alışılmışın dışında bir kent konseyi yapısı ortaya koyacağız.
Kent konseyi aracılığıyla belediyemiz ile halk arasında bir köprü olacağız. Sadece festival düzenleyen bir oluşumdan ziyade özellikle Gemlik halkının kronikleşmiş sorunlarını halktan alıp belediye başkanımız ile istişare edeceğiz ve sorunlar üzerine çözümler üretip belediye meclisine önergeler vereceğiz. Bu, Gemlik’imizin giriş problemi de olabilir, bir bölgenin otopark ya da trafik sorunu da olabilir, her hangi bir mahallemizin yeşil alan park eksikliği de olabilir.” dedi.
Meclis üyeliği boyunca edindiği tecrübesini Gemlik için kullanmak istediğini belirten Akkuş, Gemlik Kent Konseyi’nin özelikle çevre ve doğa konularında ‘Kent Savunma Mekanizması’ olarak görev alması gerektiğinin altını çizdi. 
“OKUL YAPTIRMA DERNEĞİ KURUCAZ”
Gemlik Kent Konseyi Başkan Adayı Sedat Akkuş ve ekibi ziyaretlerine Gemlik Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ile devam etti. Gemlik Kent Konseyi’nin yeni dönemde öncelik verdiği alanlardan birinin de eğitim olduğunu vurgulayan Akkuş, “Cami yaptırma dernekleri modelindeki gibi okul yaptırma derneği kuracağız ve belediye başkanımız öncülüğünde ilçemizin tüm dinamiklerini işin içine katarak Gemlik’in doğu bölgesine bir ilk ve ortaokul kazandırmayı hedefliyoruz.
Aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliğini sağlayabilmek adına emekli eğitimciler ile yaptığımız görüşmelerde ilçemizde durumu olmayan çocuklar için de bir etüt merkezi kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa