İl Başkanı Kılıç, "Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunu asla ama asla unutmamalıyız" dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle açıklama yapan İYİ Parti Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç her sağlıklı insan bugün potansiyel bir engelli adayı olduğunu ifade ederek “Günümüzde de engellilerin yüzde 60'nın doğuştan değil sonradan yaşanan bir takım talihsiz olaylar sonrasında engelli bireylerimizin hayat şartlarını kolaylaştırmak ve onları topluma kazandırabilmek adına sadece siyasilerin değil tüm vatandaşlarımızın yapması gerekenler var. Unutmayalım ki engelli olmak bir tercih meselesi değil" diye konuştu.

Kılıç, “ Engelli kardeşlerimiz kendilerine değer verildiğini, her zaman yanlarında olduğumuzu, bizlerin kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler. İYİ Parti ailesi olarak bizler bu sosyal sorumluluğu her ortamda paylaşıyor, teşkilatlarımız ve Türkiye Büyük Millet Meclisi bazında olmak üzere tüm alanlarda da çözüm önerilerimizle birlikte desteklerimizi sürdürüyoruz.

Engelli vatandaşlarımızı anlamak onlara verdikleri sandalyelere oturarak poz vermek değil, onların yaşam şartlarını iyileştirmek ile olur. Bu duygu ve düşünceler ile tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlarım." İfadelerini kullandı.

 E-Haber Ajansı (E-HA) - Resul Özdil