Geçen yıl Pandemi şartları nedeniyle oynanamayan Amatör Lig ve Gençler Ligi maçları 20201/2022 sezonunda oynanacak.

Futbol İl Temsilcisi Harun Uygun Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2021 – 2022 Sezonu Bölgesel amatör lig ve yerel ligler ile ilgili Amatör işler kurulu bildirgesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Bu yıl  Bölgesel Amatör lig, 1. ve 2. Amatör Ligleri ile U18 ve U16 Gençler Kategorilerinde maçlar oynanacağı kaydeden Uygun U-14 ligi ile kararın önümüzdeki günler TFF Sağlık Kurulunun değerlendirmelerine göre oynatılacağını kaydetti.

Futbol İl Temsilcisi Harun Uygun “ Bölgesel Amatör Lig 30-31 Ekim 2021 tarihlerinde başlayacaktır. İllerde Büyükler kategorisinin en üst yerel ligi, önceki sezonlarda olduğu gibi Bölgesel Amatör Lig ile yaklaşık aynı tarihlerde başlayacak ve yaklaşık aynı tarihlerde sonlandırılacaktır.

Büyükler kategorisinde en üst lig haricindeki 1. ve 2. Amatör liglerin başlama ve bitiş tarihleri Futbol İl Tertip Komitesince belirlenecektir. U18 ve U16 Gençler Kategorilerinin sonuçlarının Federasyona en son bildirim tarihleri açıklanmıştı. Bu tarihler dikkate alınarak liglerin başlangıç tarihlerini belirleme yetkisi Futbol İl Tertip Komitelerince kararlaştırılacaktır.

Pandemi şartları nedeniyle liglerin en fazla 10 takımdan oluşacağını ifade eden Uygun “Bölgesel Amatör Lig, büyükler kategorisinde yerel ligler (Süper, 1. ve 2. Amatör) ve  Gençler Kategorisi Ligleri en fazla 10’ar takımlı gruplarda oynanacaktır.

Süper Amatör Ligi Osmaniyemizde  1. ve 2. Amatör Liglerini birleştiren iller BAL baraj maçı oynayacaklarsa müsabakalarını iki ayrı zaman diliminde oynanacak.  Amatör lig müsabakalarını BAL ile aynı tarihlerde bitirilecek” dedi.

5 OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ KURALI DEVAM EDİYOR

Pandemi döneminde uygulanmaya başlanan 5 oyuncu değişikliği kuralının devam ettiği ifade eden Futbol İl Temsilcisi Uygun “Bölgesel Amatör Lig’de, Yerel Büyükler Kategorilerinde (Süper, 1. ve 2. Amatör) ve U18 Kategorisinde 3 olarak açıklanan oyuncu değişikliği sayısı pandeminin devam ettiği dikkate alınarak 3 +2 = 5 olarak uygulanacaktır. Bu kategorilerin statülerine aşağıdaki ifade aynen yazılacaktır. “Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir.  Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 (üç) defada yapılabilir” şeklinde karar alındığını kaydetti.

Uygun, TFF 3.Lig’de şehrimizi temsil eden Osmaniyespor FK’nün Gelişim Liglerine katılmadığı takdirde yerel bazda  düzenlenen U18, U16, U14, U12 ve U11 kategorilerinde liglere katılma hakkının bulunduğu kaydedildi.

Aşı Olmayan PCR Testi Yaptıracak

Devam eden pandemi şartları nedeniyle sağlık alanın sıkı tedbirler uygulanacağını ifade eden Futbol İl Temsilcisi Harun Uygun “Bölgesel Amatör Lig, yerel büyükler kategorileri (Süper, 1. ve 2. Amatör Ligler), U18  ve U16 kategorilerinde Aşı Sertifikası olan futbolcular oynayabilir. Saha içine giren, saha içi giriş kartı olan yönetici ve teknik ekip de aynı şekilde Aşı Sertifikası çıkartmış olmalıdır. Müsabaka isim listesine yazılı tüm futbolcu, yönetici ve teknik ekipten Aşı Sertifikası olmayanlar il sınırları içinde oynanacak her müsabakadan en fazla 48 saat  önce, il dışında müsabaka oynayacak takımlar ise en fazla 72 saat önce Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar ile Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olan labaratuvarlarda Covid-19 PCR testi yaptırılması zorunludur.

Müsabaka İsim Listesine ismi yazılacak kişilerden, test sonucu pozitif olanların, Covid-19 nedeniyle karantinada olanların, veya test sonucu müsabakadan önce çıkmamış olanların müsabaka isim listesine isimleri yazılmaz.

15 yaş altı kategorilerde (U14, U12 ve U11) Müsabaka İsim Listesinde ismi olan futbolcuların sağlık kontrollerinin nasıl yapılacağı daha sonra detaylı olarak bildirilecektir” dedi.

 İl Temsilcisi Uygun Bölgesel Amatör Lig Müsabakaları ile Yerel Amatör Lig Müsabakalarında için  Covid-19 salgını nedeniyle uygulanacak esasların hazırlandığını ifade ederek ligi erken başlayacak olan BAL takımların aşı sertfikasına göre hareket ederek sporcu ve teknik heyetin en az 2 aşısın tamamlanması konusunda uyarıda bulundu.

 Yerel Amatör liglerle ilgili olarak da  “ Yerel Amatör Lig Müsabakalarında Covid-19 Salgını Nedeniyle Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Esaslar ” hazırlandığını ifade eden Futbol İl Temsilcisi Harun Uygun  “Bu esasların dikkatle okunması  gerektiği kaydederek Esaslarla  ilgili futbolun tüm paydaşlarına dağıtılması ve konu ile ilgili  kulüpler, antrenörler, hakemler, saha komiserleri, sağlıkçılar ve tesis görevlilerine bilgilendirme çalışması yapılacağı kaydedildi.  

EHA