Makine imalatı sektörünün paydaşlarını dijitalde buluşturan sanayiplatformu.com, zaman ve kaynak tasarrufu üzerine kurduğu güçlü mekanizmasıyla bir dizi avantaj sunuyor. Arama, talep ve teklif sürecini dijitalleştirerek ticarette geleneksel normların dışına çıkan platform, makine imalatçılarının ve imalatçılara tedarik sağlayan firmaların rekabet kabiliyetini güçlendirecek ve ticaretini büyütecek gerekli alt yapıyı sağlıyor.
Türkiye’nin sektör odaklı dijital organize sanayi bölgesi sanayiplatformu.com, makine imalatı sektörüne katma değer sağlayacak online bir ticaret alanı sunuyor. Ürün, hizmet, tedarikçi arama özelliklerinin yanı sıra talep ve teklif sürecini dijitalleştirerek yenilikçi bir anlayış ortaya koyan sanayiplatformu.com, tedarikçi bulma ve satın alma süreçlerini hem kolay hem de verimli hale getiriyor. Sanayiplatformu.com Kurucu Ortağı Lale Yumrukçal, sanayide dijitalleşmenin de önemini vurgularken tam da bu noktada sanayiplatformu.com’u imalatçıyla tedarikçiyi buluşturan dijital B2B platformu olarak tanımlıyor.
Platform, tedarikçiyi buluyor
Makine imalatı sektöründe yer alan firmaların neden sanayiplatformu.com’a üye olması gerektiğini anlatan Lale Yumrukçal; “Sistemimiz makine imalat sektörü ile bu sektöre tedarik sağlayan malzeme, hırdavat, talaşlı imalat ve diğer işçiliklerde faaliyet gösteren firmaları buluşturuyor. Sanayiplatformu.com’a üye olup firmasını ücretsiz şekilde sistemimize kaydettiren makine imalatçıları, gelişmiş sektör dizini ile imalatları için ihtiyaçları olan malzeme, fason işçilik ve hırdavat ihtiyaçları için bu tedarikçilerle iletişime geçebiliyor. Aynı zamanda diğer sektörlerdeki makine ihtiyacı olan firmalar da makine talepleri için üye makine imalatçısı firmalarımızla buluşuyorlar. Sonuç olarak makine imalatçılarımız hem aradığı tedarikçiyi buluyor hem de makine talep eden firmaların ihtiyaçlarını karşılayarak iş hacimlerini büyütecek fırsatları elde ediyor. Bu anlamda sistemimizin büyük bir çarkı döndürmek için ortak bir alan sağladığını söyleyebiliriz” dedi.
Satın alma kaynaklarını etkin şekilde kullanabiliyor
Günümüz rekabet koşullarında en önemli argümanın kaynak yönetimi olduğuna da dikkat çeken Yumrukçal sözlerine şöyle devam etti; “Platformumuz bu noktada gerekli koşulları makine imalatçılarına sağlıyor. Üyelerimiz aradığı ürünü üreten/satan doğru firmaların olduğu listeye güvenli bir şekilde tek yerden ulaşabiliyor. Bu sayede tedarikçi ağını genişleterek ve satın alma kaynaklarını daha etkin bir şekilde kullanarak işlerini büyütme fırsatı elde ediyor. Şöyle ki, imalatçı firmalarımız satın alma talebini kolayca oluşturabiliyor ve bu talep kategori ağacında ilgili kategoriye ait satın alma talepleri bölümünde dizinleniyor. Aynı zamanda ana talepler havuzunda da görüntüleniyor. Üstelik aynı talebi ilgili sektördeki tedarikçi ağından seçilen tedarikçi ya da tedarikçilere de tek tuşla iletmek mümkün oluyor. Tüm bunlara ek olarak imalatçılarımız, sektör ağacından satın alımı yapılan ürünlerin tedarikçilerine ulaşabiliyor ve bilgilerini inceleyip satın alım talebinde bulunabiliyor.”
Makine imalatçıları arama motorlarında zaman kaybetmiyor
Dijital kuralların geçerli olduğu günümüzde hızın çok güçlü ve önemli bir belirleyici olduğunu ifade eden Lale Yumrukçal; “Konvansiyonel birçok yöntem dinamikleri gereği artık günümüzün hızını yakalayamayabiliyor. Özellikle de rekabetin ulusal sınırları aşıp küresel boyuta ulaştığı makine imalatı sektöründe doğru iş ortağını ve doğru kaynağı bulup üretim yapabilmek için hızlı hareket kabiliyeti bir zorunluluk haline geldi. Biz tam da bu noktada makine imalatçılarının ihtiyaç duyduğu hızı, en efektif şekilde sunuyoruz. Sanayiplatformu.com’da yer alan üye firmalarımız, günlerce organize sanayi bölgesi gezmek yerine zaman kaybı olmaksızın her aradığına kolayca erişebiliyor. Çünkü burası sınırları olmayan dijital bir organize sanayi bölgesi… Dolayısıyla imalatçılar sadece bölgelerindeki değil Türkiye’nin her yerindeki tedarikçilere ulaşabiliyor. Böylece imalatçı firmalarımızın işlerine değer katacak tedarikçileri arama motorlarından bulmak için zaman ve efor harcamasının önüne geçiyoruz. Sanayinin kalbini oluşturan OSB’leri online ortama taşıyarak zaman ve mekân kısıtlaması olmaksızın ticaret yapma imkânı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Sanayiplatformu.com Hakkında:
Dijital satın alma ve iletişim ağı sanayiplatformu.com, zaman ve kaynak tasarrufu ile verimli satın alma yapmak isteyen alıcı firmalar ve ticaretlerini büyütmek isteyen tedarikçi firmalar için oluşturulmuş etkin bir alandır. İmalatçı firmalar ile tedarikçi firmaları buluşturmak üzere hayata geçen sanayiplatformu.com, KOBİ’lerin iş ve dış ticaret potansiyellerini artırmak ve desteklemek vizyonuyla hareket ediyor. Kullanıcı dostu pratik bir sistem olarak dikkat çeken sanayiplatformu.com, uzman ekibinin tüm süreçleri kontrol ve takip etmesi sayesinde kullanıcılara operasyonel destek sağlıyor. Beş yıl içinde, sektör uzmanlığı kapsamında endüstriyel satın alma sürecinin tüm taraflarına yurt içinde ve Avrupa’da bağlantılar sağlama, Avrupa’daki satın alma taleplerini yönetme, iş ortaklarına satın alma ve pazarlama danışmanlığı verme gibi kapsamlı hizmetlerle sanayinin dijital çözüm ortağı olmayı hedefliyor.
EHA