Medicabil Nilüfer Hastanesi Klinik Psikoloğu Görkem Polat, hastane personeline “Mobing ve Türleri” konulu bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.Medicabil Nilüfer Hastanesi tarafından hastane personeline yönelik ana teması “Mobing” olan seminer programlarının ilki “Mobing ve Türleri” Uzman Psikolog Görkem Polat tarafından yapıldı. Mobing’in iş hayatında çok sık yaşanan psikolojik yıldırma olduğunu belirten Görkem Polat, çalışan bireyi pasifleştirmek ve yıldırmak gibi amaçlar için huzursuz etme, aşağılama, dışlama, önemsememe gibi belirli bir şekilde yapılan psikolojik şiddet olarak tanımladı. 
Mobing türleri hakkında da bilgi veren Uzman Psikolog Görkem Polat, etkileri çalışan açısından değerlendirildiğinde çalışanın kendisini başarısız hissetmesine yol açacak ve motivasyonun düşmesine neden olacağını söyledi. Tek seferlik ve süreklilik arz etmeyen kötü davranışların ise mobing olmayacağını da vurgulayan Polat, mağdur kişinin sağlığında ve çalışma performansında gözlemlenebilir zararlar ortaya çıkması gibi unsurları taşıması gerektiğini ifade etti. 
Özel Medicabil Nilüfer Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, verdiği yararlı bilgilerden dolayı hastane Klinik Psikoloğu Görkem Polat’a teşekkür ederek seminer programının ikincisi olan “İş Yerinde Psikolojik Risk Faktörleri” sunumunun 17 Nisan tarihinde Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Kartalcı tarafından yapılacağı bilgisini verdi. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa