Yazılı Basında Görev Değişiklikleri
Gazeteci Fuat Çağdaş, Hürriyet Gazetesi Dijital Magazin Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı.
Mehmet Metiner, iki hafta boyunca yazılarının çıkmamasının ardından Star gazetesinde yazmama kararı aldığı duyurdu.
Uzun yıllar Star gazetesinde köşe yazarlığı ve Kanal 24'de program yapan Ardan Zentürk, M5 Dergi'nin Genel Yayın Danışmanı oldu.

Görsel/İşitsel Basında Görev Değişiklikleri
BluTV Drama Müdürü Sarp Kalfaoğlu, görevinden ayrıldı.
CNN Türk ile yollarını ayıran İstihbarat Şefi Göksel Göksu Habertürk TV ile anlaştı.
CNN Türk'te yönetmen olarak görev yapan Pınar Çiler Akar kanalla yollarını ayırdı.

Medya Dünyasından Diğer Haberler
Bu yıl beşincisi gerçekleşen 40 Yaş Altı 40 CEO Araştırması’nda yer alan genç liderler, Ekonomist ve Capital dergilerinin düzenlediği online törenle ödüllerini aldı.
BBC Türkçe'nin eski çalışanlarından gazeteci, yazar ve çevirmen Yurdakul Fincancıoğlu vefat etti.
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) üyesi, Akif Çelik vefat etti.
Olay TV 1 Aralık 2020 itibariyle yayın hayatına başladı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) kurucu başkanı adına düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri'ne bu yıl değer görülen gazeteci, edebiyat, spor ve bilim insanları belli oldu. Cumhuriyet gazetesi, milliyet.com.tr, TRT Radyo1 ve Fox TV ödül kazandı.
Yeniçağ İnternet sitesi ile Yeniçağ Youtube kanalının Genel Yayın Yönetmenliği görevinde bulunan Orhan Can da koronavirüse yakalandı.
Radyo ve Televiizyon Üst Kurulu RTÜK, Habertürk yayınında Türk ordusu ile ilgili kullanılan ifadeler hakkında inceleme başlattığını bildirdi.
Exxen adını verdiği yeni bir platform kuran Acun Ilıcalı, komedyen Tolga Çevik ile anlaştı. Yeni anlaşmayı sosyal medyadan duyuran Ilıcalı, "Tolgshow 1 Ocak'tan itibaren Exxen'de" dedi.
Türksat, BTHaber tarafından düzenlenen Teknoloji Kaptanları Yarışması'nda, 3 kategoride 4 ödül kazandı.
Milli Gazete'nin GS fotomuhabiri Uğur Şenpire fotoğraf kategorisinde bir 1'incilik ve bir mansiyon olmak üzere iki ödül birden kazandı.
YouTube, 2020’nin en popüler içeriklerini ve içerik üreticilerini açıkladı.
Sosyal medya platformu Facebook, Ocak ayında "Facebook News" özelliğinin yayınlanmasıyla birlikte, İngiltere haber yayıncılarına bazı makaleler için ödeme yapacak.
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO), Demirören Haber ajansını (DHA) basın ödülüne layık gördü.
Milliyet.com.tr de, Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından basın ödülüne layık görüldü.
Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB), 2019 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri, sahiplerini buldu.
Habertürk TV, RTÜK'ten aldığı ceza karşısında, her türlü yargısal denetime başvuruda bulunacağını bildirdi.
Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde yayın yapan A haber, ATV, A Para'nın haber merkezleri ve teknik ekibine, sorunsuz bir taşınma gerçekleştirdikleri için maaşlarıyla birlikte bir maaş prim yatırıldı.
Sosyal medya devleri Facebook, Youtube, Instagram, Twitter, Linkedin, Dailymotion, Periscope gibi şirketlere 2 Kasım'da 10'ar milyon lira ceza kesilmişti. Türkiye’nin resmi bir temsilci bulundurma şartını tanınan sürede yerine getirmeyen sosyal medya şirketlerine ikinci yaptırım olan 30’ar milyon TL’lik cezalar kesildi.
Netflix'ten yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde 195 milyon üyesi bulunan Netflix, Türkiye'de ofis açma kararı aldı.
Açık Radyo, Hollanda Prince Claus ödülünü aldı.
Fotomaç Gazetesi tarafından düzenlenen 2019-2020 Sezonu Süper Lig'in En İyileri Ödül Töreni gerçekleşti.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından Basın İlan Kurumu’nun almış olduğu “Gazetecilik faaliyetleri için sokağa çıkma kısıtlaması mücbir sebep sayılacak” kararının yerel gazeteler için kolaylık olduğunu söyledi.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, koronavirüs salgınından dolayı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenlerle ilgili haber yapan muhabire saldırıyı kınadı.

E Haber Ajansı (EHA)