Bursa Büyükşehir Belediyesi Bağımsız adayı Metin Yıldırım seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Sivil toplum örgütlerinin yanı sıra, ilçelerde, köylerde de çalışmalarını yürüten Yıldırım, “Bir Tercihin Var Bursa” diyerek, projelerini anlatıyor. 
Toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştığını vurgulayan Metin Yıldırım, “toplumun büyük bir kesiminin siyasilerden ve partilerden bıktığını savunarak, “seçmen iki kutup arasında gidip gelmesin, alternatifi olduğunu görsün diye, farkındalık yaratmak adına aday oldum” dedi. 1 oy ile 100 bin oy almanın kendisi için önemli olmadığını ifade eden Metin Yıldırım, bağımsız olarak seçime girse bile iddialı olduğunu söyledi. 
Kamuoyundan büyük destek aldığını kaydeden Metin Yıldırım, kendisini tanıtarak, yapacağı projeleri masaya yatırdı. Kapı kapı dolaşarak projelerini anlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Adayı Metin Yıldırım, “Bursa’nın deprem riski ve kentsel dönüşüm konusundaki projelerini de açıkladı.  
Yıldırım, Kentsel dönüşümün Bursa’da maalesef rantsal dönüşüm haline geldiğini öne sürdü. Tarım ve Hayvancılığı destekleyecek projeleriyle birlikte Sokak Hayvanları için doğal yaşam alanları vaat eden Yıldırım, Belediye üretici marketleri açarak, çiftçiye, köylüye, üreticiye satın alma garantili gelir getirecek çalışmaları yapacağını söyledi. Kooperatifleşme konusundaki detaylı çalışmasını da aktaran Metin Yıldırım, belediye eliyle üniversite öğrencilerine yurt, ilköğretim okulu öğrencilerine 1 öğün yemek, halka ucuz ekmek gibi projelerini de anlattı.
Bursa’nın trafik sorunu için, uydu kentler projesi olduğunu açıklayan Yıldırım, şeffaf belediyecilik ilkesiyle hareket ederek, ihaleleri naklen yayınlayacağını bildirdi. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa