Durmuşoğlu mesajında şunları kaydetti, “23 Nisan 1920, milli tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Ecdadımız o gün, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kenetlenmiş ve bağımsızlığından ödün vermeden çıktığı kutlu mücadelede bağımsızlığını tesis etmeyi başarmış; milli iradenin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de açarak tüm dünyaya ilan etmiştir.

Türk Milleti, Çanakkale Savaşı’ndan Kurtuluş Savaşı’na kadar tarih boyunca eşi benzeri görülmeyen bir mücadele içinde yer aldı. Aziz milletimizin canlarını hiçe sayarak verdiği bu büyük mücadeleler asla unutulmamalıdır.

Maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 101 yıldır olduğu gibi ilelebet milli iradenin, millet egemenliğinin, demokrasinin ve bağımsızlığımızın tecelligahı olmaya devam edecektir.

Kurulduğu günden bu yana ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi yolunda atılan tüm adımların öncüsü olan Meclisimiz, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza daha aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.

TBMM’nin açılması ile birlikte egemenliği üzerinde tek söz sahibi olan Milletimiz; bugüne kadar Cumhuriyetimizin bekasını, Milletimizin kardeşliğini, milli ve manevi değerlerimizi hedef alan saldırılara göğsünü siper ederek karşı durduğu gibi bundan sonra da bu saldırıları canı pahasına bertaraf etme güç ve inancında olduğunu tüm dünyaya göstermeye devam edecektir.

Milletimiz bu dik duruşunu, tarihimiz boyunca karşı karşıya kaldığımız en büyük ihanet olan 15 Temmuz darbe girişimine kalkışan hainlere geçit vermeyerek, devletimize, milletimize ve Milli egemenliğimizin sembolü olan Millet Meclisimize karşı yapılan saldırılara canı pahasına karşı koyarak bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101’inci yıldönümünü en içten duygularımla kutluyorum.”

E Haber Ajansı (EHA) - Resul Özdil