Kaya Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Aziz Türk milletinin kurtuluş  müjdesi olan 19 Mayıs günü, milletimiz için iftihar ve gurur kaynağı, geleceğimizin teminatı gençler  için ise örnek olmasını gerektiğini söyledi.

Milletvekili Kaya mesajında “Bugün, Cumhuriyetimizin banisi  Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş  Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının yıldönümünü kutluyoruz.  19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, özgürlük, hürriyetinden vazgeçmeyen, zulme, haksızlığa ve zalime asla boyun eğmeyen Aziz Milletimizin  yokluk  içeresinde  varlık  mücadelesini başlattığı  ilk adımıdır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan    istiklal   meşalesi ve mücadelenin adımı  Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan   sathına yayılmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Aziz Türk milletinin kurtuluş  müjdesi olan 19 Mayıs günü, milletimiz için iftihar ve gurur kaynağı, geleceğimizin teminatı gençlerimiz için ise örnek vesilesidir. Tarihimize yön veren önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması bu açıdan  Milletimiz nezdinde son derece önemli ve anlamlıdır.

Türk Milletinin geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz  gençlerimizin 19 Mayıs  ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu  ruh ile yaşayıp, sahip çıkmalarına büyük önem veriyoruz. Özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi, nitelikli, geçmişine sahip çıkan, teknolojiyi takip edip kendisini geliştiren genç nesiller yetiştirmek  için   yoğun çaba sarf ediyoruz.

Gençlerimizin önünü açmak, fırsat eşitliği sağlamak ,  onları hayata ve geleceğe daha iyi hazırlamak için bugüne kadar birçok reformu hükümetimiz  hayata geçirdi. 16 Nisan Halkoylamasında kabul edilen ve seçilme yaşını 18’e indiren Anayasa değişikliği geleceğimizin  teminatı, ülkemizi gelecekte emanet edeceğimiz gençlerimize verdiğimiz önem ve onlara duyduğumuz güvenin  en açık göstergesidir. Bu tarihten  itibaren gençler  hem siyasette  hem de devlet yönetiminde daha çok temsil edilecekler, daha çok söz sahibi olma şansına sahip olacaklardır.

Gençlerimiz 19 Mayıs’ın içerdiği derin anlam ve  manayı en doğru şekilde idrak edip, ecdadımızın emaneti olan şehitlerimizin canı ile alınmış bu  Aziz Vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değer, ilke ve hasletlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inancım tamdır. Teröre, şiddete ve kör ideolojilere asla prim vermeyen bilgili , nitelikli, milli şuur ve karakter sahibi gençlerimizin, sözün ve düşüncenin gücüne inanarak, okumaya, araştırmaya, sorgulamaya devam edeceklerinden de eminim.

Devlet olarak, tüm imkânlarımızla gençlerimizin her zaman yanında olduk. Bundan sonra da devamlı yanlarında olacağız.  Bu vesile ile  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanlarımızı  rahmetle yad ediyor, gençlerimizi ve Aziz Milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum” sözlerine yer verdi.

EHA - Resul Özdil