T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve TÜRSAK Vakfı tarafından gerçekleştirilen 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali'nde 9 Ekim tarihinde İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Samsun'da başlayan film gösterimleri, minik sinemaseverleri eğlenceli animasyonlarla buluşturmaya devam ediyor. Festivalin bu yılki kapanış töreni ise 15 Ekim'de TÜRSAK Vakfı YouTube kanalından takip edilebilecek.

 Çocukların sağlıklı bir hobi edinmelerine, sanatsal üretim gerçekleştirmelerine, sinemayla tanışmalarına ve erken yaşta sinema kültürü edinmelerine rehberlik etme hedefi ile gerçekleştirilen TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali'nin 16'ncısında film gösterimleri 9 Ekim tarihinde sinema salonlarında başladı. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TÜRSAK Vakfı iş birliğiyle bu yıla özel olarak açılışı dijital dünyada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirilen festivalin fiziki olarak sinema salonlarında devam eden gösterimleri ilk üç günde minik sinemaseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

 Minik Sinemaseverler 6 Şehirdeki 7 Salonda Animasyonlarla Buluşuyor

 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali kapsamında film gösterimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Samsun'da 15 Ekim'e dek gerçekleştirilecek. COVID-19 tedbirlerine uygun olarak düzenlenen film gösterimleri İstanbul'da Cinemaximum Maltepe Park, Ankara'da Cinemaximum ANKAmall, İzmir'de Cinemaximum Hilltown Karşıyaka ve İzmir Cinemaximum Optimum, Şanlıurfa'da Şanlıurfa Cinemaximum Piazza, Kahramanmaraş'ta Kahramanmaraş Cinemaximum Piazza ve Samsun'da da Samsun Cinemaximum Piazza Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştiriliyor. Salonlarındaki film gösterimleri seansları da çocuklarla ebeveynlerinin sağlığı için ve salonlarda dezenfeksiyona zaman ayırmak amacıyla hafta içi 13.00 ve 16.00, hafta sonu ise 13.00, 16.00 ve 19.00 saatlerinde gerçekleşiyor.

 Festivalin Kapanış Töreni 15 Ekim'de TÜRSAK Vakfı YouTube Kanalında

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılışı çevirm içinde gerçekleştirilen 16. TÜRSAK Çocuk Filmleri Festivali'nin kapanış töreni de yine çevrim içi ortamda gerçekleştirilecek. Kapanış töreninde ayrıca festival kapsamında gerçekleştirilen Filmimin Hikayesi ve Genç Objektif yarışmalarının birincileri açıklanacak. Genç oyuncu Berat Efe Parlar'ın sunumu ve genç sanatçı Kuzey Köker'in performansıyla renk katacağı tören, 15 Ekim Perşembe günü saat 20.00'dan itibaren TÜRSAK Vakfı YouTube kanalından canlı ve interaktif olarak takip edilebilecek.

 E - Haber Ajansı (E-HA)