CHP’nin son seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, ‘Memleket hareketi’ adını verdiği ve bin günde ülkeyi dolaşmayı ve hareketini anlatmayı hedefliyor.
Memleket Hareketi kapsamında Osmaniye şehir merkezi Atatürk Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret edip onlarla sohbet eden İnce’ye özellikle gençlerin yoğun ilgisi vardı.
Gençlerle selfie çekilip sohbet eden İnce kısa bir basın açıklaması yaptı. İnce, Türkiye’de artık siyaset yapma tarzının değiştiğini halkın arasına karışarak siyaset yapma zamanının geldiğini ifade eden ince şu açıklamayı yaptı;”Memleket Hareketinde benimle beraber olan arkadaşlarım rahatlarından vazgeçip, memleketi karış karış dolaşmaya başladılar. Gittiğim yerlerde birkaç gerekçeyle il başkanlarımızı geç arıyorum. Bunlardan birisi pandemi, kalabalık istemiyorum. Artık insanları meydana toplayarak siyaset yapma devri bitti. Meclisten konuşma devri de bitti. Artık yeni siyaset yapma biçimi insanların kalabalık olduğu caddelere girerek insanlarla teke tek konuşma biçimidir. Bir başkası ise beni destekleyen milletvekillerini CHP yönetimi devre dışı bıraktı. Benim için arkadaşlarıma ceza vermesinler, onları kılıcın önüne atmak istemiyorum.” dedi.

Gittikleri her yerde insanların ekonomiden dertli olduğunu belirten Muharrem İnce; “Örneğin Osmaniye kişi başı geliri 2 bin 80 lira, Osmaniye’nin yüzde 20’si yeşil kartlı. Resmi rakamlarla işsizlik yüzde 30’u geçti. Bu bereketli topraklarda zengin toprakların fakir çocukları olmak istemiyoruz. Türkiye iyi yönetilmiyor. Onun için 30 yakın il oldu memleketi geziyoruz. Buradan Mersin’e gidiyoruz memleketi gezmeye devam. Halkımızla dertleşiyoruz. “ dedi ve Mersine gitmek üzere Osmaniye’den ayrıldı.

E-Haber Ajansı (E-HA) - Resul Özdil