Çevre bilinci ve doğa sevgisi için ilk adım niteliğindeki kitap, orijinal dilinden Nan-A LEE'nin yaptığı Türkçe çevirisiyle raflarda çocukları bekliyor.

 İnşaatların ele geçirdiği bir kentte hava kirliliği yüzünden dışarı çıkamayan çocuk, evde kendine ait bir kent inşa etmeye karar verir. Kendisinin mahrum kaldığı parkları, ağaçları, çiçekleri ve hayvanları içeren, yemyeşil bir kenttir bu.

 Kore çocuk edebiyatının gelecek vaat eden genç isimlerinden Kang-mi YOON'un yazıp resimlediği Ağaçların Yetiştiği Bina, çevre bilinci ve doğa sevgisi için ilk adım niteliğinde...

 Aldığı ödüller:
2020 Bookstart Seçkisi
2019 School Library Journal Tavsiye Edilen Kitaplar Seçkisi
2019 Kore Kültür ve Sanat Komisyonu Edebi Eserler Seçkisi

 Künye Bilgisi:

 Ağaçların Yetiştiği Bina

 Yazar: Kang-mi YOON

Resimleyen: Kang-mi YOON

Çeviren: Nan-A LEE

Yayın tarihi: Eylül 2020

Fiyat: 38 TL

ISBN: 978-605-7685-30-8

Barkod: 9786057685308

Ürün Sırası: 3

Ebat: 29,5 x 23 cm

Sayfa Sayısı: 28

Kapak Türü: Karton Kapak

 KOÇ ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK HAKKINDA

 Alanında öncü ve güncel bilgiyi içeren başlıkları okura sunmayı amaçlayan Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), "dünyayı merak edenler için" sloganıyla, bu hedefini çocuk kitapları yayımcılığına da taşıyor.

Koç Üniversitesi Yayınları'nın yetişkinlere yönelik kitaplarında olduğu gibi, çocuk kitaplarının seçiminde ve yayına hazırlanmasında da, üstün yetenekli gençler ile değerli öğretim görevlilerini bir araya getirerek bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmayı amaçlayan Koç Üniversitesi'nin uzman akademisyenlerinin görüşleri doğrultusunda hareket ediliyor.

Koç Üniversitesi Çocuk (KÜ Çocuk) bünyesinde, dünyadan ve ülkemizden çocuk edebiyatının yaratıcı yazarlarının kaleme aldıkları nitelikli eserler, yetenekli illüstratörlerin çizimleri eşliğinde okurla buluşacak. Okumanın yanı sıra, bilgi edinmeyi interaktif hale getiren uygulamalı alıştırmaların yer aldığı, farklı tasarımlara sahip özel kitaplar da KÜ Çocuk'un yayın programında geniş bir yer tutuyor.

Bilim, çevre, sanat, etik, cinsiyet, hoşgörü gibi günümüzün ve geleceğin önemli kavramlarının ele alındığı, dünyanın farklı coğrafyalarından ve farklı kültürlerinden örnek kitaplar, tüm dünya çocuklarıyla aynı anda KÜ Çocuk kitaplarıyla ulaşacak! Her yaştan çocuklar için, ülkemize ve dünyaya çok daha geniş bir perspektiften bakabilmelerini sağlamak amacıyla...

Kitapların çocuk gelişimi ve eğitimi üzerindeki belirleyici etkisi göz önünde tutularak, uzmanlıkları çocuk dil gelişimi, okuma-anlama becerileri, çocuk kitapları, sanat, tasarım ve kültürel sosyoloji olan, Koç Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan akademik bir danışma kurulunun önerileri doğrultusunda oluşturulan Koç Üniversitesi Yayınları Çocuk Kitapları seçkisi, ömür boyu sürecek bir okuma alışkanlığının, öğrenme isteğinin ve keşif merakının ilk adımı olarak nitelendirilebilir.

E-Haber Ajansı (E-HA)