Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ev sahipliğinde KobiEfor Dergisi’nin 24. yıl buluşmaları ‘Sektörden Sektöre Çözümler ve Fırsatlar’ temasıyla gerçekleştirildi.
NOSAB Yalçın Aras Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya konuşmacı olarak; KobiEfor Dergisi Sahibi-Editörü Yalçın Sönmez, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Nilüfer OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, TOSYÖV Bursa Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kazangil, TurSEFF-GEFF Lead Marketing Consultant Arif Ergin, Finansal Kurumlar Birliği (FKB) Başkan Vekili Selahattin Süleymanoğlu, Hedef Filo Satış Direktörü Petek Öztürk, UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) Türkiye İklim Değişikliği ve Çevre Portföyü Proje Yöneticisi Özge Renklidağ, SOVOS Türkiye Kıdemli Satış Direktörü Ali Bulut, AKLease Satış Müdürü Murat Ateş ile GÜNDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı F. Elif Yağlı Ece katılırken, çok sayıda KOBİ işletme sahibi de toplantıda hazır bulundu.
Açılışı konuşmaları bölümünde değerlendirmelerde bulunan NOSAB Başkanı Erol Gülmez, 24 yıldır Türkiye’de ekonominin nabzını tutan KobiEfor’un toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Sürdürebilirlik ve yeşil dönüşümün odağında temiz enerjinin üretilmesinin hayati bir konu olduğuna vurgu yapan Başkan Gülmez, “Karbon ayak izinde doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmemiz lazım. Temiz enerji üretemezsek ürünlerimizi Avrupa’ya satamayacağız. O günler de çok uzak değil. Satabilsek bile belki, rekabet edemeyeceğiz. Yeşil Mutabakat rekabet gücümüzü düşürebilir. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Biz Bursa’da 17 OSB, bir şirket kurduk BOSBİR diye. 2 yıl önce Amasya’da güneş enerjisi yatırımı yaptık. Bir pilot uygulama yaptık. Bugün elimize veriler geldi. Sistem kendi kendini ödüyor. Enerji çok önemli kendi enerjimizi üretemezsek ürün üretimimizde, tedarik noktasında aksamalar olacak. Sürdürülebilir, yenilenebilir enerjiye ve üretime odaklanmalıyız” dedi.
“ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”
KobiEfor Dergisi’nin 24. yıl buluşmasında açıklamalar yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan ise, tüm dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini, yüksek büyüme beklentileriyle girilen 2022 yılının da Rusya – Ukrayna savaşıyla başlayan sürecin baltaladığını ve tüm öngörüleri değiştirdiğini söyledi.
“BUNA EN GÜZEL ÖRNEK”
Toplantının açılışında konuşan KobiEfor Dergisi Sahibi-Editörü Yalçın Sönmez, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınma ve büyümesinde; tekstil, otomotiv, makine-metal, gıda, mobilya, raylı sistemler, havacılık, savunma sektörleri ile termal tesisleri ve kış turizminin merkezi Uludağ’la özel bir yeri, payı ve katkısı olan, sanayimizin, ticaretimizin ve ihracatımızın güçlü ili Bursa; stratejik projeleri ile rol model bir kent olarak öne çıkıyor. Buna en güzel örnek; ülkemizin üretim üsleri olan Organize Sanayi Bölgeleri’nin ilki; Bursa OSB, 1961 yılında burada kurulmuştur. Nilüfer Organize Sanayi Bölgemiz de bu projenin başarılı ve parlak bir uygulaması olarak bayrağı dalgalandırıyor. Ben de bir OSB Başkanı olarak emeği geçenlere şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
“KOBİ’LER SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN ANAHTARIDIR”
Konuk konuşmacı olarak toplantıda hazır bulunan ve sürdürülebilirliğin bir bütün olarak ele alınmasının gerekliliğine vurgu yapan TOSYÖV Bursa Başkanı Yavuz Kazangil de, KOBİ'ler, sürdürülebilir ekonomilere geçişin anahtarı olduğunu söyledi. Kazangil, “KOBİ’ler pek çok ülkede ekonominin ve uluslararası rekabetin temel itici gücüdür. Bunun yanında değişime hızlı uyum sağlama kabiliyetleri KOBİ’lerin en büyük özelliğidir” ifadelerini kullandı.
Toplantı, teşekkür sertifikalarının verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
EHA - Yılmaz Efe