Bu yıl ilki gerçekleştirilen dünyanın en geniş katılımlı ve kapsamlı tematik film festivali 'Uluslararası Göç Filmleri Festivali, bu akşam gerçek zamanlı 3D sanal stüdyoda 'artırılmış gerçeklikle' düzenlenen yeni nesil kapanış töreniyle sona erecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İngiltere'deki Stonehenge Anıtı ile Göbeklitepe'nin dijital olarak harmanlanmasıyla oluşturulan sanal sahnede gerçekleştirilecek kapanış törenine video konferansla katılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da kapanış konuşması yapacağı törende Uluslararası Uzun Metraj ve Uluslararası Kısa Metraj kategorilerinde kazananlar açıklanacak. Yarışma sonucunda; 'En İyi Uzun Metraj Film' 15 bin Avro, En İyi Kısa Metraj Film' ile 'İlham Verici Senaryo' 5 bin Avro para ödülünün sahibi olacak. Ayrıca, Aynı Gemi- Same Boat adıyla düzenlenen bir başka kısa metraj film yarışmasında da yine birinciye bin Avro ödül verilecek.

30 ülkeden 45 filmin gösterildiği Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin açılış töreninde olduğu gibi kapanışında da 'Göçün Çığlığı' sahne alacak. Dünyanın dört bir yanında dijital olarak bir araya gelen sanatçılar Yemen Türküsü, Sarı Gelin ve Altın Hızma türkülerini seslendirecek.

Kapanış ve Ödül Töreni, bu akşam saat 20.00'de CNN Türk ekranlarından, festivalin sitesinden ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

EHA