Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle müşterilerinin ve tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıran ödeme şirketi PayTR'ın açıkladığı verilere göre okula dönüş döneminde yapılan harcamalar geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 115 arttı.
Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, okula dönüş döneminde yapılan harcamalara ilişkin verileri açıkladı. Verilere göre, 2021 Ağustos ayında kitap ve kırtasiye alışverişlerinde bir önceki yıla oranla adet bazında yüzde 23 artış, tutar bazında ise yüzde 115 artış görüldü. Ortalama harcama tutarı ise 604 TL oldu.
2021 Ocak-Haziran aralığında ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla harcama tutarı bazında yüzde 40 artış gerçekleşti.
“Harcamalar artmaya devam ediyor”
PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle maalesef okullarda eğitim mümkün olmadı. Bu yıl aşılamanın hızlanması ve gerekli tedbirlerin alınmasıyla çocuklarımız yüz yüze eğitime tekrar başlayabilecek. Dolayısıyla bu yıl okula dönüş döneminde yapılan harcamalar, geçtiğimiz yıla göre neredeyse üç kat arttı” dedi.
PayTR Hakkında
2009 yılında kurulan, 26 Nisan 2016 itibarıyla 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşu olan PayTR Ödeme Hizmetleri AŞ güçlü altyapısı, müşteri odaklı yaklaşımı ve deneyimli personeliyle tüketicilerin ve 50 binin üzerinde işyerinin hayatını kolaylaştırmaktadır. Türk mühendislerinin geliştirdiği yenilikçi ürün ve çözümler sunan ödeme kuruluşu PayTR, dijital ortam üzerinden sanal POS başvurusu, sahtecilik önleme, tek entegrasyonla tüm bankalara ulaşma imkanı, tüm yerli ve yabancı banka ve kredi kartlarının yanı sıra ön ödemeli kartlarla işlem yapabilme, tek mutabakat paneli, KPay ile QR kodla ödeme, bakiye yükleme, B2B firmalar için tahsilat modülü, kart saklama ve tek tıkla ödeme (kart saklama) hizmetine ek olarak şirkete özel olan sanal POS'u 2 saatte aktifleştirme, ertesi gün tahsilat ve OvO ile oWallet üzerinden uygulamaya ihtiyaç duymadan Apple Wallet, Google Wallet gibi sistemlerden ödeme alma imkanı sunmaktadır. PayTR, kendi bünyesinde geliştirerek optimize ettiği yazılım ve kontrol mekanizmalarıyla da web mağazalarının sahtecilik kaynaklı kayıplarını en düşük seviyeye indirgemektedir. Yıllardır TOBB Türkiye 100 listesinde yer alan ve hayatı kolaylaştıran ödeme kuruluşu PayTR, PSM Awards'un “En İnovatif Ürün” ödüllerinin sahibi olmuştur. Hızlı büyümesiyle Deloitte Teknoloji Fast 50 ve Deloitte Teknoloji Fast 500 EMEA listelerinde yer almaktadır. Türkiye'nin önde gelen ilk 500 bilişim şirketlerinden biri olan PayTR, 2020 yılında İzmir şirketleri ilk 10 listesinde üçüncü sırada ve son bir yılda En Hızlı Büyüyen Bilişim Şirketleri arasında ilk 10'da yer almıştır. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü ENSO tarafından 10'uncu kez düzenlenen Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri'nde ‘Yılın Fintek Şirketi' seçilmiştir. www.paytr.com
EHA