Bursa Orhaneli Belenoluk köylüleri onlarca yıldır hayvanlarını otlattıkları, köyün içme suyunu sağladıkları, köylerine ait olan mera arazisinin özel bir şirkete güneş paneli kurmak üzere Milli Emlak tarafından kiraya verilmesine karşı mücadele başlattı. Hayvancılıkla uğraşan köylüler ‘Biz üretmek istiyoruz. Köyümüzü toprağımızı terk etmek istemiyoruz. Bu yanlıştan hemen dönülsün.’ dediler. 
Ulusal Kanal ve Aydınlık gazetesine dertlerini anlatan köylüler yaşadıkları sorunlara değindiler. Köy muhtarı Ahmet Acar, bizim köyümüz hayvancılıkla geçinen bir köy, tek geçim kaynağımız bu dedi. Muhtar Acar biz burada yaklaşık iki bin küçükbaş hayvan besliyoruz dedi. Maliyetlerin yüksek olmasından dolayı büyükbaş hayvan beslemekten vazgeçtik, sadece bir iki-aile kaldı dedi.
Acar bu son durumla birlikte ciddi sorun yaşayan biz üreticiler ekmeğimizden olmakla karşı karşıya kaldık dedi. Acar, bölgenin köyün önemli bir mera arazisi olduğunu belirtti ve burası bizim hayvanlarımızı yayılıma çıkarırken en önemli geçiş noktamız hayvanlarımız buradan geçerek diğer tepelere götürüyoruz dedi. Mera arazinde kesilen ardıç ve çalılara dikkat çeken Acar, içimiz acıyor dedi. Suyun içme suyu kaynağını gösteren Acar bizim köyümüzün içme suyu buradan çıkıyor bizim başka suyumuz yok dedi. 
Köy sakinlerinden Sami Yıldız ise bizim köyümüz araya sıkıştı ne yapacağımızı bilmiyoruz dedi. Yıldız, köyümüzün etrafında mermer ocakları var, ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü düz kesim yaptığından orman bölgesi de tel örgülerle çevrildi, hayvanlarımızı otlatacak yerimiz kalmadı dedi. 76 yaşındaki köylülerden Ahmet amca ise ben başka işte çalışmadım. Hep toprakta çalıştı, hayvan otlattım. Biz ne yapacağız? O zaman bizi de alsınlar buradan. Biz çözüm istiyoruz dedi. 
Köyün ileri gelenleri Vatan Partisi yöneticilerine ulaşarak, her yere başvurduk, çözüm istiyoruz, bize yardımcı olun dediler.
Köyün muhtarı ve ileri gelenleri ile bir araya gelen Vatan Partisi Bursa İl Sekreteri Merkez Karar Kurulu Üyesi Rıza Türkmendağ ve Orhaneli İlçe Başkanı Arslan İnceyürek’in öncülüğünde köyde ve kiraya verilen yerde inceleme de bulunan heyet köylüye hukuki destek verme ve çözüm üretme konusun da destek olacaklarını belirtiler. Köyde açıklama yapan Türkmendağ, Belenoluk köylümüze teşekkür ediyoruz, topraklarına sahip çıkıyorlar, Türkiye’nin geleceğine sahip çıkıyorlar dedi. Türkiye’nin üretmekten başka çaresi yok diyen Türkmendağ üretecimize destek olacak bu sıkıntının çözülmesi için elimizden geleni yapacağız dedi. Bu sıkıntının bütünşehir yasasının yaratmış olduğu sıkıntılar olduğunu belirten Türkmendağ, köylerimiz mahalle yapılarak bu sorunların temeli atıldı diye söyledi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa