Ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi amacıyla orman köylüsünü sosyo-ekonomik projelerle destekleyen Adana Orman Bölge Müdürlüğü Orköy projeleri kapsamında 2020 yılında Adana ve Osmaniye illerinde 58 köyde 481 aileye toplam 12 milyon 668 bin TL’lik destek verdi. Dağıtılan kredilerin sosyal (Dam Örtülüğü) ve Ekonomik (Süt Koyunculuğu, Süt Sığırcılığı, Besi Sığırcılığı, Traktör,Motorlu Testere ve Sürütücü, Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Sistemi) olduğu belirtildi.

Ayrıca Ağustos ayında Kozan ilçesinde meydana gelen ve 8 köyü etkisi altına alan orman yangını nedeniyle zarar gören köy halkının yaralarını sarmak için bu köylerde ikamet ettiği belirlenen ev, ahır samanlık v.b taşınmazı yanan, yangından zarar gören 8 köye toplam 2 milyon 900 bin TL kredi desteği sağlandığı bildirildi.

Orman köylüsüne destek olmanın yanında ülke ekonomisine de katkı sağlandığını belirten Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, “Orman Genel Müdürlüğü olarak her zaman orman köylümüzün yanındayız. Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda 2021 yılında da orköy kredilerimizi çeşitlendirip, arttırarak dağıtmaya devam edeceğiz. Özellikle üretim çalışmaları ile ilgili olarak ihtiyaç duyulan mekanizasyon destekleri ile orman köylümüz daha da güçlendi. Orman köylülerimizin refah seviyesini arttırmak için gereken herşeyi yapıyoruz. Orköy kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yılmaz, ayrıca 2021 yılında sosyal nitelikli olarak güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi, dam örtülüğü, dış cephe mantolama, pelet sobası, pelet sobalı kalorifer sistemi, ekonomik nitelikli olarak ise, motorlu testere ve koruyucu giyim malzemesi, tomruk çekme vinci(tambur), traktör, tomruk(kabuk) soyma makinesi, yükleyici-istifleyici aksamı, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, besi koyunculuğu, manda yetiştiriciliği, seracılık ve mikro krediler olmak üzere çeşitli proje türlerinde destek vermeyi hedeflediklerini belirtti.   

E Haber Ajansı (EHA) - Resul Özdil